Een gloednieuwe locatie voor het WTC Twente, aan het stationsplein in Hengelo. Als je het over goed bereikbaar hebt, dan hoort deze flexpleklocatie daar wel bij. Wij streken er neer en ervaarden een internationale werksfeer, ergonomische werkplekken en nog meer. Dus lees lekker verder om te oordelen of dit jouw volgende werkplek wordt.

Bij aankomst is het even zoeken naar de ingang: het pand is groot en de ingang staat niet heel duidelijk aangegeven (voor de duidelijkheid: hij zit aan de zijde van het station). Het WTC Twente is in april verhuist naar een nieuw pand aan het Industrieplein 1 in Hengelo. Als gast word je binnengelaten door coördinator Marie-José Nassette; gebruikers hebben een eigen sleutel om het pand te openen.

Interessant detail is de historie van het pand. Als je geïnteresseerd bent in de Twentse industrie: voorheen zaten er grote Twentse bedrijven in het pand: zoals Stork en Siemens. Nu is het dus een gedeeld pand waar het WTC Twente huist op de vierde verdieping. Het zijn veelal (internationaal opererende) bedrijven die er een kantoorruimte huren. Inmiddels breidt het WTC daarom uit naar de negende verdieping, omdat de kantoren “vol” zitten.

Wij zijn er natuurlijk niet voor een kantoorruimte; we reviewen flexwerkplekken. En deze zitten er, op de vierde verdieping. Momenteel zijn het acht plekken en zes dedicated desks.

Bij binnenkomst loop je door de ‘onbewoonde’ begane grond naar de lift. Wanneer je uitstapt op de vierde verdieping bevind je je in een strakke moderne omgeving. Een werkvloer, zoals je bij menig corporate bedrijf of organisatie vindt. Aan de rechterhand zit het keukentje, of zoals ze het hier noemen de ‘pantry’, waar je je eigen meegebrachte lunch in de koelkast mag stallen, koffie, thee of soepje kan pakken uit de automaat (zit bij kosten abonnement in). Daarnaast staat er een muur van kluisjes die beschikbaar zijn als je een plek huurt.

Werken met uitzicht op het stationsplein

We slaan linksaf en lopen langs het bureau van de X de flexwerkruimte in. In lange rijen staan bureaus opgesteld. De dedicated desks staan voor het ruim met uitzicht op het skateplein, station, Metropool en daarachter de Hengelose binnenstad. Aan de andere zijde van de ruimte zijn zes kantoorruimtes voor bedrijven. 

De rij flexdesks, waar wij voor komen, staan tussen de dedicated desks en de kantoorruimtes in. Fijn is dat elk bureau drie stopcontacten heeft, dat het bureau en de stoel in te stellen zijn op jouw werkhouding (ergonomisch, pluspunt!). Daarnaast is er een monitor op het bureau die te koppelen is aan je laptop, voor wanneer je een extra beeldscherm wenst. Helaas is hij niet te koppelen aan een Macbook.

Na de hartelijke ontvangst en een uitgebreide rondleiding en uitleg kunnen we aan de slag. De WiFi is prima, er is automaatkoffie en genoeg theeassortiment. Alleen we raden je aan om wel je eigen koptelefoon mee te nemen. Waarom? Geluidsoverlast van flexcollega’s is er nauwelijks: overleggen en bellen (veel in het Engels) gebeurt nauwelijks aan het bureau, want er staan belcellen waar je ook je Teams-vergaderingen kan houden. Ook overleg kan in een van de vier vergaderruimtes op de begane grond (te reserveren via een Google-agenda). Wat voor ons afleidend is: het zoemende geluid van de tl-bakken boven je hoofd en de suizende airco. Toegegeven: het was er wel heerlijk koel terwijl buiten de straatstenen bijna kookten van de warmte.

Meer dan een werkplek

Het gaat niet allemaal om bureautijd bij het WTC Twente, er zijn ook mogelijkheden tot netwerken. “Zowel zakelijk als persoonlijk”, vertelt Marie-José. “Zo hebben we events als een haringparty, maar ook een ijsbad en wellicht een kookworkshop. Een goede connectie maken doe je namelijk niet altijd op zakelijk niveau, maar op persoonlijk niveau.”

Kostenplaatje

Helaas voor de internationaal ambitieuzen onder ons, want flexwerken in het WTC Twente is niet gratis. Wanneer je een abonnement afsluit dat krijg je een toegangskaart (druppel) die ervoor zorgt dat je 24/7 toegang hebt tot het pand, inclusief de parkeerplaats en de bewaakte fietsenstalling. De kosten voor een flexdesk zijn niet mals. Er zijn drie abonnementsvormen. Basic: voor 119 euro per maand mag je acht uur per week neerstrijken in de gedeelde flexruimte. Unlimited: voor 179 euro per maand mag je onbeperkt neerstrijken in de flexruimte en gebruik maken van de vergaderruimtes op de begane grond. Voor 239 euro per maand krijg je een dedicated desk in de flexruimte en alles van het Unlimited-abonnement; dit is het Dedicated abonnement.

Goed om te weten: je mag een aantal keren komen proeven, voordat je besluit wel of geen abonnement af te nemen.

Toch niet de flexwerkplek die jij in Hengelo zoekt? Misschien is Gebouw N dan iets voor jou? Niet aan Hengelo gebonden? Dan staan hier alle door ons bezochte locaties op een rij.

Logo FlexTukkers
  • Koffie ***
  • Wifi *****
  • Stopcontacten *****
  • Geluidsoverlast **
  • Kosten **

Industrieplein 1, 7553 LL Hengelo; Openingstijden 24/7