Flexwerken buiten de grote Twentse steden is zeker ook mogelijk. Daarom werd het hoog tijd om ook eens in Goor een fijne werkplek buitenhuis te proberen. Werkplaats 75C is daar een goed voorbeeld van. Midden in het stadshart vind je deze locatie die zich profileert als gedeelde werkplek.

Zussen Karin en Renate Roetgerink heten je welkom wanneer je je voor de eerste keer bij de voordeur meldt. Je moet wel even zoeken, want de locatie zit niet direct aan de Grotestraat. Het grenst achter de sportwinkel, dus je moet de zijstraat in richting de Rozenstraat en de Wijnkamp. Je herkent het pand aan de ruiten waarin een heerlijke loungeset met hangstoel zichtbaar is. Maar bij twijfel, even Googlen dus.

Een centrale werkruimte

Achter de hangstoel bevindt zich de gezamenlijke werkruimte inclusief open keuken. Aan de ene muurzijde zijn in de vorm van cubicles werkplekken gecreëerd. “Voor als je je even wat meer af wilt zonderen en/of gefocust wilt werken”, aldus de goedlachse zussen. De meeste vaste werkers werken aan de aaneengeschoven bureaus.

Renate en Karin willen met Werkplaats 75C een bruisende plek voor ondernemers creëren. Waar je naast werken ook samen met de andere ondernemers kan sparren, netwerken en elkaar kan motiveren.

 Dit moet je ook weten

  • Er zijn genoeg stopcontacten. Soms moet je even goed om je heen kijken waar ze precies zitten.
  • Wi-Fi is prima te doen: uploaden en downloaden van foto’s en video’s is zo gepiept.
  • En qua geluidsoverlast: geluiden van collega flexwerkers galmen niet, maar een koptelefoon mee voor eigen focuswerk, ook bij de werkplekken in de cubicles. Natuurlijk kan je daarvoor ook in de aanwezige vergader/gesprekskelder plaatsnemen, mits beschikbaar. Of, wanneer je van tevoren weet dat je wat meer telefoon- of videogesprekken hebt en je dat niet in de open ruimte wilt doen: de ruimtes in het pand voor een dag(deel) huren.
  • Eigen bammetjes nuttigen is toegestaan (en ook een tip van ons), net als het meebrengen van je eigen consumpties. Maarrrr… het koffieapparaat in de open keuken is maakt lekkere koffie. En voor de latte-lovers: er is een melkopschuimer. Je kan natuurlijk ook een lekker broodje scoren bij de lokale bakkers (er zitten er twee om de hoek van Werkplaats 75C) of lokale horeca.

Kostenplaatje

Spotgoedkoop kunnen we Werkplaats 75C helaas niet noemen. Er zijn verschillende opties te boeken. Zie voor het complete overzicht de website. Een voorbeeld: als vaste flexwerker ben je voor een onbeperkt abonnement voor een jaar 175 euro per maand (exclusief BTW) kwijt. (Daar krijg je dan wel elke week 12 uur gebruik van de vergaderruimte bij.) Wil je een vaste werkplek, dan betaal je daar nog 50 euro extra voor. Een dag per week plaatsnemen kost 75 euro zonder BTW. Nog flexibeler? Dan is een strippenkaart een optie: 99 euro voor vier dagdelen of twee hele dagen werken (3 maanden geldig).

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie *****
  • Stopcontacten ***
  • Geluid(soverlast) **
  • Kosten **

Grotestraat 75C, 7471 BL Goor

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8.00 tot 22.00 uur, zondag 10.00 – 17.00 uur.

Niet bij Werkplaats 75 neerstrijken maar werken op een andere fijne flexwerkplek? Check ons review-overzicht dan vooral even!