Een kantoorruimte voor flexwerkers in een presentatieruimte voor creatieve en digitale makers. Dat is wat Groen Geluk bij Tetem Enschede is. Wij werden uitgenodigd om er te komen werken tussen alle planten: échte zuurstofproducerende vormen en ook de variant van kleine bouwsteentjes. Lees verder voor onze ervaring.

Na een hartelijk welkom door directeur Wilja Jurg in het moderne gebouw aan de Stroinksbleekweg in Enschede worden we naar de flexwerkruimte geleid. Het is ochtend dus we nemen een koffie mee, “maar later in de ochtend is er een barista en geloof me daar wil je zeker een koffie van”. De werkruimte voor vandaag is een ruimte boven de horeca en inpandige kapper met vier in hoogte te verstellen bureaus en vergeven met planten.

Flexwerken in Groen Geluk

En dan bedoelen we ook echt planten, want één van de muren is behangen met echte planten en tussen de vier bureaus – met een plantenmotief op de desks – is een plantenafscheiding geplaatst. Jurg: “Dat betekent ook dat eens per maand de ruimte niet gereserveerd kan worden, omdat dan alle planten van de muur worden gehaald om verzorgd te worden.” Maar vandaag is niet die dag. In de plantenafscheiding staan overigens ook een aantal nep-orchideeën, gemaakt van Lego.

In de ruimte bevinden zich ook nog twee fietsbureaus, die als een soort balkonfunctie uitkijken over de gemeenschappelijke ruimte met barista, presentatieruimte van diverse makers en ingang van de kapper en de makerspace. En aangrenzend is er nog een kleinere ruimte met één verstelbaar bureau dat te huren is voor mensen die echt gefocust werk willen doen, met de deur dicht.

Waarom ook een flexwerkplek?

“Na corona besloten we onze ruimte open te stellen voor meer mensen. Het was ingewikkeld om publiek terug te krijgen. Daarnaast wilden we ook wijkbewoners makkelijker betrekken in onze sociaal culturele activiteiten”, vertelt directeur Wilja Jurg. “We besloten catering toe te voegen, een conceptstore – wat meteen weer een presentatieplek is voor lokale makers –  en de workspace Groen Geluk. Daarnaast zijn diverse ruimtes te huren als vergaderruimtes. We merken dat het werkt: steeds meer mensen vinden ons en maken er gebruik van, ook van de kruisbestuiving tussen de verschillende onderdelen.”

Mocht Groen Geluk als ruimte nog niet inspirerend genoeg zijn, dan zijn er diverse tentoonstellingen en evenementen te bezoeken, variërend van digitale kunst tot innovatieve technologieën. Tetem is een onderzoekend presentatieplatform en dat merk je als je er rondloopt. Voor 17,50 euro per dag, inclusief koffie en thee, is het geen geld om hier te mogen toeven. Reserveren is verstandig. Je mag je eigen bammetjes meenemen, maar er is ook de mogelijkheid om te lunchen. Om half elf is er een barista, maar wil je vroeger werken dan kan dat: er is dan alleen automaatkoffie en geen publieke catering.

Een minpuntje voor deze werkplek is er helaas wel. Vanwege de vele en smalle traptreden is Groen Geluk niet toegankelijk voor mindervaliden in bijvoorbeeld een rolstoel, want er is ook geen lift beschikbaar. Verder is het hier goed toeven. Tussen de bureaus zitten stopcontacten, de WiFi is prima en het gezelschap wisselend en samen met de exposities is alles inspirerend. Wij komen zeker nog terug om nogmaals van het Groene Geluk te proeven.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *****
  • Wi-Fi ****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten ****

Tetem, Stroinksbleekweg 16, 7523 ZL Enschede. Openingstijden Groen Geluk, maandag t/m vrijdag: 9.00 – 17.00 uur.