De FlexTukkers on Tour gaat verder. De zoektocht in Twente naar een geschikte flexplek/werkplek bracht ons dit keer bij Stoet in Enschede. Wat van de buitenkant lijkt op een horecalocatie bij de bieb, blijkt een plek midden in de stad waar je ook prima met je laptop aan opdrachten kan werken, mits je wel tegen wat omgevingsgeluid kan natuurlijk…

Bij binnenkomst vanaf de Zuiderhagen zie je links een grote stamtafel met stoelen eromheen en een drietal zitjes bij het raam. Rechts nog meer zitjes, maar deze zijn wat comfortabeler ingericht met banken en fauteuils. Rechtsachter nog meer tafels en stoelen, rondom een kinderspeelplek en de directe doorgang naar de bieb. In het oog springend is echter de toonbank en koelunit waarin allerlei lekkernijen uitgestald staan.

Het oranje van de buitenaankleding is binnen niet terug te vinden (behalve wanneer je richting de bieb koekeloert). Overal gezellige plantjes, krijtborden, boeken (dat kan ook niet anders zo dicht bij de bibliotheek) en andere kleuren.

Waar kan/mag/wil je zitten?

De vierpersoonszitjes aan het raam zijn niet beschikbaar als werkplek. Dat staat sinds kort op bordjes op de tafels vermeld. Elders ben je wel welkom met je laptop, verzekert het personeel en her en der prijken ook stopcontacten waar je je digitale toestel van lifesupport kan voorzien. De menukaart showt verschillende soorten koffie. Met scheutje caramel, toefje slagroom of veel lekkers erbij? Nomnomnom. Gratis is het niet, maar het aanblik op het lekkers dat steeds voorbij komt en de geuren uit de keuken doen je dat vast vergeten.

Tafelgenoten

Het is niet de eerste keer dat we bij Stoet zitten. Vorige keer zaten we in een lekkere zachte bank, maar na een uurtje met je laptop op schoot, moet je toch wel even van houding wisselen… We nemen daarom dit keer plaats aan de stamtafel, want er zitten meerdere mensen met de laptop en wellicht doe je nog wat interessante nieuwe connecties op. Onze tafelgenoten blijken een ondernemer die tussen afspraken door even snel wil lunchen en een offerte de deur uit wil sturen, een student van de Universiteit Twente die goede koffie nodig had bij het blokken voor tentamens.

De wifi is vlot, alhoewel collega FlexTukker Tessa haar foto’s niet al te snel geüpload krijgt. Het is warm buiten, maar de airco boven ons hoofd koelt zo goed dat een vest echt wel nodig is. Na de lunch is het tijd voor een telefoontje met een klant, maar hiervoor moet je wel even naar buiten lopen. Binnen is het erg druk: kinderen leven zich uit in de speelhoek, en dat is natuurlijk niet heel professioneel achtergrondgeluid. Gelukkig regent het niet, haha.

Vertel het tegen het personeel

Natasha Warmerdam is een van de eigenaren van Stoet. Ze vertelt dat wanneer de airco te koud is je dat echt wel even mag melden aan het personeel. “Dan zetten we hem toch even uit! We willen niet dat je ziek wordt en lekker kan werken bij ons.”

Over de tafels bij het raam die niet langer beschikbaar zijn als werkplek geeft ze een toelichting: “Het zijn gewilde plekken. Het kwam regelmatig voor dat een persoon dan een hele dag lekker ging werken op die plek, maar daardoor een vierpersoonstafel bezet houdt. We zijn natuurlijk een horecabedrijf en willen omzet maken, dus vandaar de wijziging.” Ze garandeert dat de andere plekken open blijven voor flexwerkers. “Behalve de kaart veranderen we niet veel hoor, haha. Alhoewel we wel steeds meer gaan samenwerken met de bibliotheek door bijvoorbeeld samen literaire cafés te organiseren of ook ’s avonds incidenteel open gaan voor bepaalde gelegenheden. Maar als je als flexwerker een verbeterpunt hebt voor ons, laat het gewoon even weten!”

Pluspunten

De pluspunten van Stoet: fantastische koffie, heerlijk eten, dichterbij de bieb en al haar research kom je niet, midden in het centrum en dichtbij een parkeergarage (Zuidmolen) en bij mooi weer kan je ook lekker buiten op het terras werken (geen stopcontact in de buurt dan natuurlijk). Je betaalt geen fee om te mogen werken, maar alle versnaperingen zijn natuurlijk voor eigen rekening.

Na Gebouw N, the cee spot en Stoet gaat FlexTukkers On Tour verder. Zo volgen binnenkort meer reviews, waaronder die van Coffeestar Hengelo. Blijf dus vooral terugkomen en volg ons op Instagram! Daar delen we regelmatig waar onze volgende stop is dus kan je ook eens gezellig samen flexwerken/sparren/kennismaken.

Logo FlexTukkers
  • Wifi ***
  • Koffie *****
  • Stopcontacten ****
  • Geluid(soverlast) *
  • Kosten ***