Sickhouse, het is niet een naam waarbij je meteen aan het flexwerken denkt. Maar het is een hele toffe alternatieve flexwerklocatie die in juni haar deuren opende. Lees vooral verder als je wilt weten waar in Enschede je moet zijn om je te omringen met creatievelingen in een artistieke ruimte.

De locatie is niet heel makkelijk vindbaar: het zit gevestigd in Spacebar aan het Enschedese Stationsplein (betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer krijg je dan ook bijna niet); toegang krijg je via de ingang van de bar en dan via het trappenhuis door naar de derde verdieping. Daardoor is Sickhouse helaas niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Wanneer kan je hier zitten?

Elke dinsdag- en vrijdagmiddag is Sickhouse open voor flexwerkers, mits je van te voren even een reservering doet natuurlijk. Op de bovenste verdieping van het pand vind je de grote ruimte met veel loungeplekken (er is een ballenbak!) en een aantal tafels waar je lekker met je laptop kan gaan zitten werken. Vanaf september is de locatie elke dag geopend als flexwerklocatie.

Al met al oogt Sickhouse lekker alternatief: veel posters, stickers en muurschilderingen. Met een beamer worden boodschappen op de muur geprojecteerd, een oude brancard doet dienst als buffetkast voor servies en in een zaaltje achterin zit zelfs een heuse bioscoop! Er staan en hangen veel planten in de ruimte en je kijkt uit over het dakterras en het stationsplein… Kom maar op met die zon!

Het aantal stopcontacten is beperkt, maar als je er om vraagt wordt er meteen werk van gemaakt zodat jij je device aan een lifeline kan leggen. De sfeer is vriendelijk en professioneel. En alles is Engelstalig, dus je moet wel even checken of je buurman of buurvrouw je wel verstaat als je Nederlands tegen ze begint te praten: er zitten veel internationals. De bonenkoffie uit de machine is volgens Tessa in elk geval erg lekker.

Coworking space geboren uit Overkill festival

Marie Janin is samen met Aike Lutkemoller initiatiefnemer van Sickhouse. Het idee ontstond toen ze samen werkten aan The Overkill Festival, een speeltuin waarbij een kunstexpositie, een selectie van Indie of retro games en een alternatief filmprogramma samenkomt met live optredens en andere activiteiten rondom een gezamenlijk thema.

De organisatie huisde voorheen aan het Ariënsplein in Enschede, maar verhuisden naar de nieuwe locatie aan het Stationsplein. Hier vormde het plan om niet alleen maar aan het festival te werken, maar ook gedurende het gehele jaar activiteiten aan te bieden. “Zo hebben we nu een alternatief filmprogramma opgezet en wilden we ook op andere momenten zorgen dat de ruimte goed gebruikt werd. Sinds juni startten we daarom met deze coworking space”, vertelt Marie.  

Safe Space

De sfeer is heel open en welkom. Misschien komt dit wel doordat her en der een A4tje hangt met de huisregels en het verzoek om samen te zorgen voor een Safe Space. Creatievelingen onder ons zullen zich hier thuis voelen. Je raakt geïnspireerd omdat je steeds nieuwe dingen ontdekt wanneer je door de ruimte loopt. Gaan we hier vaker zitten? Vast wel! Het is goedkoop, bereikbaar en je ontmoet er interessante mensen met ieder hun eigen creatieve verhaal.

Kosten? 2 euro per persoon voor een middagje. En je kan aan de bar koffie, thee, (alcoholvrij) bier of fris bestellen voor een paar euro’s.

Liever een andere flexwerkplek? Kijk dan hier.

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten ***
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten *****

Sickhouse, Stationsplein 1a, 7511 JD Enschede Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 12 tot 17.30 uur.