Nog een flexwerklocatie in Enschede, die moeten we als FlexTukkers natuurlijk wel bekijken. OF-US is nog niet zo bekend in Enschede. Toch zitten ze al ruim een jaar in het pand bij het station. “Je weet wel met die gekke bollen op het dak.” Wij vonden de locatie en binnen zagen we de werkplekken tussen de bedrijven die er een kantoorruimte huren.

Bij binnenkomst word je ontvangen door vestigingsmanager Niels. Hij zit bij afwezigheid van de receptionist aan de balie in de hal te werken. Hij trakteert ons op een rondleiding, startend met een luxe koffie in de gemeenschappelijke ruimte. Hier staan ook een loungebank en verschillende soorten tafels en zitjes. Als snel blijkt dat de ruimte dienstdoet als kantine, maar ook regelmatig wordt gebruikt door flexwerkers.

Flexruimte tussen de kantoren

Op de begane grond vind je verder nog een vergaderruimte die ook door particulieren te huren is, maar ook door andere huurders van het pand regelmatig wordt gereserveerd. Elk van de vier verdiepingen vind huist verder flink wat kantoren van eenpitters, ietwat grotere bedrijven. Op de derde verdieping is een ruimte aangewezen als flexruimte, de Fixplek. Er staan een aantal bureaus. Niels: “Omdat we nog niet vaak flexwerkers hebben, is het nog klein van opzet. Dat is natuurlijk zo aan te passen indien nodig.” Voordeel aan deze plek is dat je echt gefocust kan werken met een paar andere ondernemers om je heen.

Wij besluiten neer te strijken in het hart van het pand: de kantine, die op de website de Openbare Business Lounge wordt genoemd. Dicht bij de goede koffie en toch net wat meer contact met de regelmatig binnendruppelende andere ondernemers. Hoewel het tot flexwerk bestempelde kantoor prima oogt, merken we zelf dat de kantine meer inspiratie biedt omdat deze wel is “aangekleed” met planten en kunstwerken. Stopcontacten genoeg en de Wi-Fi is dikke prima.

Goed bereikbaar, maar niet toegankelijk

Kom je met het openbaar vervoer naar Enschede (of ben je met de fiets), dan is OF-US een fijne plek om neer te strijken. Het zit pal naast het station. De flexwerklocatie heeft wel een parkeeretage onder het gebouw, maar dit zijn eigenlijk plekken voor vaste huurders. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Stationsplein (maar daar betaal je natuurlijk een regulier tarief).

Toegankelijk is de entree niet echt. De trappen voor het gebouw belemmeren je wanneer je bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Daarentegen is in het gebouw wel een lift aanwezig waarmee je naar een andere verdieping komt, maar zijn bureaus weer niet in hoogte verstelbaar.

Wat krijg je en wat kost het

Maar laten we het ook even over de prijs hebben. In de Business Lounge mag je altijd binnenlopen wanneer het je schikt. GRA-TIS. Maar kom je vaker dan een of twee keer dan wordt er wel een prijs voor de koffie en thee gevraagd. Geweldig als je een keer tussen afspraken door nog wat wilt werken. De Wi-Fi code is op te vragen bij de receptie. “Een mooie manier om eens vrijblijvend kennis te maken met de medewerkers en bewoners van OF-US”, aldus de website.

Wil je werken aan een bureau in het flexkantoor bij OF-US? Dan betaal je 12,50 euro per uur. Dan heb je wel een arbotechnisch goedgekeurde werkplek met privacy. Niet heel goedkoop, vinden wij. Ook gezien het andere aanbod in Enschede.

Wij zullen hier vast nog vaker ons gezicht laten zien. En jij? Laat je het ons weten via info[at]flextukkers.nl of via een berichtje op ons Instagram-account?

Misschien zoek je toch een net iets andere flexwerkplek in Enschede? Bekijk de lijst van locaties waar wij al eens zijn geweest. Natuurlijk kan je ook buiten Enschede prima flexwerken. Onze complete reviewlijst vind je hier.

Logo FlexTukkers
  • Koffie ****
  • Wi-Fi ****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) **
  • Kosten **

OF-US Enschede, Piet Heinstraat 12, 7511 JE Enschede Openingstijden maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.00 uur