Zes grote leslokalen omgetoverd tot werkplekken, deze flexwerkplek willen we met eigen ogen zien. Voor deze keer duiken we over de Twentse grens en strijken we op uitnodiging neer op een flexwerkplek in de Achterhoek: Lokalen Lichtenvoorde.

Zes grote lokalen en een aantal kleinere kantoorruimtes in wat vroeger een school was in het lokale Lichtenvoorde. En nu is het een plek voor ontwerpers, startups, beeldmakers, fotografen, duurzame doeners, kunstenaars en andere creatieve ondernemers. Een aantal van hen huurt (samen) een lokaal en maakte er een atelier of kantoor van. Maar ook flexwerkers zijn welkom. En dat hebben wij mogen ervaren. En hoe!

Bij binnenkomst worden we ontvangen door een van de aanwezige lokale ondernemers. Voor ons is dat Linda Commandeur: dagvoorzitter, sparringpartner, kunstenaar, schrijver en verbinder. Eerst is er een voorstelrondje langs de aanwezige ondernemers. Hallo nieuwe connecties! Daarna is er tijd voor koffie, en uitleg over de koffie. Want dat deze duurzaam en lokaal is, is ook belangrijk om te weten; en lekker is dit bakkie zeker!

Flexlokaal voor flexwerkers

Daarna mogen we neerstrijken in het Flexlokaal. Een plek waar een handvol bureaus staan, gescheiden door hout en planten, met veel stopcontacten en een deur die dicht kan als het te gezellig wordt bij het koffieapparaat, aan de lunchtafel enzovoort. Er zijn ook genoeg plekken om even afgezonderd te bellen indien nodig. Buiten in de speeltuin misschien?

Veel van de ondernemers showen hun “producten” in het gebouw. Dus heb je tijd? Of inspiratie nodig? Loop vooral rond en kijk om je heen: een fotoexpositie, uitwerking van een opdracht van de inpandige klusondernemer, boeken van ‘Lokalen’-schrijvers en nog heel veel meer…

Meer connecten met de aanwezige ondernemers? Dan schuif je aan tijdens de lunch (of tijdens een van netwerkborrels die gepland staan). Volgens de ‘vaste bewoners’ van Lokalen lunchen ze bijna elke dag samen. Voordeel: er is een keuken dus je hoeft niet perse eigen bammetjes mee te nemen, maar mag het ook even in de koelkast stallen.

Lokalen Lichtenvoorde: meesters in creatief ondernemen

Het initiatief voor Lokalen kwam van Arthur Lurvink, een geboren en getogen Lichtenvoordenaar. Wat begon als een pilot als ruimte voor creatief ondernemen is het inmiddels een vaste locatie. De ‘vaste’ ondernemers voelen zich er op hun gemak, vinden er inspiratie, werken samen aan nieuwe projecten of opdrachten en de locatie fungeert als broedplaats voor vele lokale initiatieven.

Wat mooi is, je mag altijd even komen gluren. “De kat uit de boom kijken”, noemen ze dat op de website. Al eens geweest en nog weer terug? Dan heb je twee opties: een flexwerkplek voor een dag voor 20 euro óf een eigen vaste werkplek voor 7 dagen per week voor 235 euro per maand. Het is hier goed toeven: een goede werkplek die in hoogte verstelbaar is, goede koffie, genoeg stopcontacten, maar vooral de gastvrijheid, inspiratie en connecties met de andere ondernemers is de reden dat wij graag nog eens in Lichtenvoorde neerstrijken.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *****
  • Wi-Fi ****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten ***

Frans Halsstraat 35, 7131 VT Lichtenvoorde; Openingstijden ma t/m vrij 9 – 17 uur