Het heet de Kanarieclub, maar er is geen kanarie te bekennen in het pand. Gelukkig is er wel wifi, goede koffie en thee, heerlijk eten (kan ook niet anders naast de Amsterdamse foodhallen) en een speciaal flexwerkpakket in de grote hal waar de Kanarieclub zich bevindt. Een review door FlexTukkers Tessa en Wendy.

Toegegeven, deze flexplek stond al een tijdje op mijn (Wendy) lijstje om te bezoeken. Toen ze dan ook via Instagram een flexwerkpakket aanboden (met thee en lekkers) en we voor de Nationale Flexplektest een aantal locaties mochten testen, aarzelde ik geen moment. Via Instagram ziet het er gezellig, kleurrijk en inspirerend uit. Tijd om te zien of dit in werkelijkheid ook zo is.

Goed bereikbaar, slecht toegankelijk

En dat was net even anders. Niet superslecht (!), maar wel anders. Zowel met openbaar vervoer als met de auto (parkeren in de naastgelegen garage is niet goedkoop; het is dan ook in de hoofdstad…) is de Kanarieclub goed bereikbaar. Toegankelijk is een ander verhaal. De toegewezen  (lees: door ons gereserveerde) flexwerkplekken zitten namelijk op een verhoging (twee treden), maar je mag aan elk tafeltje in de hal met je laptop neerstrijken vertellen ze bij navraag, maar hier zitten geen stopcontacten.

De hal is heerlijk hoog en ademt dan ook ruimte. Er zit redelijk wat ruimte tussen de tafels. Er is zelfs een stamtafel waar je ook je laptop aan kan sluiten en op kan laden. Wij hebben gereserveerd en mogen op het verhoginkje in een van de boots plaatsnemen.

Foodies eat your heart out

Bij binnenkomst krijgen we ook meteen een fles water. Lekker, want het is best warm! Daarna, onderdeel van ons flexpakket, mogen we een luxe koffie of thee kiezen. Vlak voor lunchtijd krijgen we onze geweldige flatbread met spicy en gezond beleg. Yum! En heb je geen pakket maar wel zin in lunch. Een must do. Via de app Butlaroo (even downloaden) bestel je van een van de restaurants in de Foodhallen.  Je betaalt ook met de app en door de QR-code op tafel bezorgen ze het eten bij je laptop. Drankjes bestel je aan de bar van de Kanarieclub.

Fijn is dat je er niet alleen zit: er zitten meerdere mensen met laptops om je heen. Toch voelt het niet als een ruimte om even te netwerken met andere aanwezige ondernemers. Daarvoor is het toch meer een horecalocatie.

De ruimte is groot en daarom is er veel daglicht (fijn!). Ook de moderne inrichting spreekt aan. Er zijn (bij de booths) voldoende stopcontacten. de wifi is redelijk en de koffie heerlijk.

Schoon sanitair svp

Helaas zijn er wel ook wat nadelen. Misschien lag het aan de dag dat wij er waren, maar de toiletten waren niet schoon. Volgens het schoonmaakbriefje waren ze voor het laatst halverwege de avond schoongemaakt en werden ze pas kort voor lunchtijd weer gepoetst. Een beetje gek als je ’s ochtends geopend bent voor flexwerkers!

Een ander nadeel is dat de muziek vrij hard staat. Je kan elkaar zeker horen: overleg is mogelijk, maar het is geen geschikte omgeving om focuswerk te doen, tenzij je muziek niet erg vindt natuurlijk.

Wat kost het?

Een flexwerkpakket is 15 euro. Daarvoor mag je een dagdeel (ochtend of middag) werken en krijg je een kan water, een kop luxe koffie of thee, stuk fruit en lunch (aanbod varieert per dagdeel). En een kladblok en pen van de Foodhallen. (De keuken is open vanaf 12.00 uur.)

Willen we nog een keer terug? Voor het eten zeker! Is het een fijne plek? Ja, als je in de buurt bent zou ik (Wendy) hier ook zeker naar terugkeren. Nu is het zo dat Amsterdam natuurlijk nog wel meer plekken herbergt. Die willen we ook graag nog ontdekken.

Liever een andere flexwerkplek? Kijk dan of er 1 in onze reviewlijst staat die beter bij jou/jouw gewenste locatie past. Heb je een tip voor toffe flexwerkplek, laat het ons dan weten via mail[at]flextukkers.nl.

  • Wi-Fi ****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten ***
  • Geluid(soverlast) **
  • Kosten ****

Kanarieclub Amsterdam, Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam. Openingstijden: maandaag t/m donderdag van 9 tot 23.00 uur, vrijdag 9 tot 1.00 uur, zaterdag 11 tot 1.00 uur en zondag 11 tot 23.00 uur.