Toegegeven, het is het eerste hotel waarbij we in de lobby met onze laptop neerstrijken. Maar wil je horecabeleving combineren met lekker werken, dan zit je goed in bij Hotel Finch in Deventer.

Het voelt misschien even gek om het karakteristieke pand in de Deventer binnenstad binnen te stappen en plaats te nemen in de lobby van het boutique hotel. Misschien toch even het gevoel dat je je koffer bent vergeten…

Maar als je hebt genesteld aan de kleine theetafeltjes, in een lekkere fauteuil of op de bank voor de styllistische boekenkast en je laptop voor je hebt gezet kan je direct in flexwerkermodus aan de slag.

Flexwerken in een horecagelegenheid betekent over het algemeen concessie doen op het gebied van geluidsoverlast. Er is altijd wel een schaterlach, babyhuil, kroeggeroezemoes of een te hard staande muzieklijst te horen. Maar de hotellounge, die ze zelf Finch’s bar of “je favoriete chill-out huiskamerbar voor de hele dag” noemen, heeft dat dus nagenoeg niet. Het is er meestal rustig. (Wij zijn inmiddels al een paar keer neergestreken als we er in de buurt waren.) En op de website nodigen ze je vooral uit om de hele dag te blijven. “Hello after-work drinks!”

Minuscule kritiekpuntjes

Als we kritiekpuntjes moeten noemen, want we blijven flexWERKers, dan is een ervan de hoeveelheid stopcontacten. Het is even zoeken als je je devices op moet laden. Er zijn maar beperkt zitplekken in de buurt van een stopcontact. En is ie bezet, dan heb je pech natuurlijk. Wil je bij Finch flexwerken, is onze tip dus wel om te zorgen dat je laptop genoeg energie huist voor een aantal uren.

Verder… Ergonomisch zijn de werkplekken hier ook niet (als je een horecagelegenheid kent die dit wel heeft, laat het ons weten!) en de tafels bieden niet enorm veel ruimte om je hele hebben en houden uit te stallen. Toegankelijkheid voor rolstoelen is op het eerste oog helaas ook niet goed, want: hoge trappen bij binnenkomst en weinig beweegruimte tussen de tafels en stoelen. (Ook op dit gebied zoeken we nog aanraders onder de flexwerkplekken!)

Heerlijkheid in de hotelhuiskamer

Het personeel is het zonnetje bij Finch en niet opdringerig! Al het lekkers op de menukaart wil je eigenlijk proberen. Wij probeerden het flatbread op de lunchkaart (yumm!). Enorme aanrader is ook de friet met truffelmayonaise en edamame (gezouten sojabonen), als tussendoor-snack? Of tijdens de after-work borrel na het sluiten van de laptop?

Gaan we jou hier tegenkomen? Of kies je liever een van de andere flexplekken die we al eerder reviewden?

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie *****
  • Stopcontacten **
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten ****

Keizerstraat 20, 7411 HH Deventer

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 8.00 tot 22.00 uur, zondag 10.00 – 17.00 uur.