HNK staat voor Het Nieuwe Kantoor. En de locatie en inrichting van deze flexwerklocatie doet deze naam eer aan, in Apeldoorn in elk geval. Daar ligt het kantoorgebouw idyllisch aan het water én vlak bij de snelweg. Tussen afspraken door een fijne flexibele werkplek nodig? Hier kan je terecht!

HNK omschrijft zichzelf op haar site als “een concept met werkplekken, kantoorruimtes en vele diensten voor zowel de ZZP’ers als multinationals”. Je kan er in elk geval flexwerken op de begane grond. Voor de goede orde: HNK zit op meerdere locaties. Amsterdam (Houthavens, Zuid Oost, Schinkel), Hoofddorp, Den Haag, Rotterdam (Scheepvaartkwartier, Centrum), Utrecht (West, Centraal Station), Ede en Den Bosch. Maar onze review gaat dit keer over de locatie Apeldoorn.

Voordeel of nadeel? Jij bepaalt.

Voordat je bij HNK in Apeldoorn (of een van de andere locaties) kan werken moet je een account aanmaken via Deskbookers om je plek te reserveren. Ofwel je laat je gegevens achter zodat je daarmee op andere momenten je ook weer makkelijker bij een van de locaties kan aanmelden als je wilt (flex)werken of een kantoor/vergaderruimte wilt huren. Niet iedereen voelt zich er lekker bij om je contactgegevens ergens weer in te vullen natuurlijk…

Bij aankomst is er (vroeg op de ochtend) voldoende parkeerruimte voor het tig-verdiepingen tellende gebouw. Binnen word je welkom geheten door de receptionist of host en als je nieuw bent krijg je als flexwerker een korte rondleiding door het flexwerkgedeelte op de begane grond. Voor de nieuwsgierigen: op de hogere verdiepingen bevinden zich verschillende bedrijven.

Kies je plek

Daarna slaat de keuzestress toe, want waar strijk je neer met je laptop? Op een van de banken? In een booth vormgegeven als schattig huisje? Of toch liever iets minder huiselijk verantwoord aan een bureau met bureaustoel… Ergonomisch verantwoord is het niet, want de bureaus en stoelen zijn niet verstelbaar. Ruimte is er echter wel volop. Na enkele bezoekjes zijn er nooit meer dan zeven mensen tegelijk aan het werk geweest. Dus je kan je werkhouding aanpassen door regelmatig van plekje te wisselen. Wat ook fijn is: het gezelschap is gemêleerd.

Dit moet je ook weten

  • Het voelt geheel coronaproof. Alle covid-stickers op de grond zijn luchtig ingeschoten: ‘houd minimaal vier toetsenborden afstand van elkaar’.
  • Er zijn heel veel stopcontacten, gemiddeld twee per werkplek. Maar soms moet je even zoeken omdat ze laag bij de grond zitten…
  • Wifi is prima te doen: uploaden en downloaden van foto’s en video’s is zo gepiept.
  • En qua geluidsoverlast: geluiden van collega flexwerkers galmen niet, maar een koptelefoon mee voor eigen focuswerk is wel een aanrader. Ik kon meerdere malen meeluisteren met telefoongesprekken of de ene helft van een videocall… Maar dat is wellicht meer een kwestie van flexwerketiquette.
  • Eigen bammetjes nuttigen is toegestaan (en ook een tip van ons), net als het meebrengen van je eigen consumpties. Maarrrr… de koffie bij de koffiebar naast de receptie is een aanrader. Heerlijke bonenkoffie. Catering ter plaatse is niet heel uitgebreid (er zijn wel wat broodjes beschikbaar hoor!) en er zitten naast een McDonalds en Subway niet echt veel andere eetgelegenheden in de buurt…

Boeken per uur

Het fijne aan deze werkplek is dat je er ook tussen afspraken even neer kan strijken. Dus ben je onderweg van de ene meeting naar de andere dan kan je voor enkele uren tussendoor even langswippen en je plekje reserveren. Per uur kost je dat 2,75 euro.

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten ***

Boogschutterstraat 1-43, 7324 AE Apeldoorn Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 18.00 uur.

Niet bij HNK Apeldoorn werken maar op een andere fijne flexwerkplek neerstrijken? Check ons review-overzicht om te zien wat wij van diverse flexwerkplekken vinden!