UPDATE! ICON053, het is een van de nieuwste flexwerkplekken in Enschede. Concordia biedt het sinds enkele maanden aan. En omdat flexwerken tussen kunstwerken best een ervaring lijkt, er wifi en goede koffie worden beloofd namen we een kijkje op deze bijzondere locatie.

Allereerst is het handig om te weten dat locatie aan de Langestraat (met beeldende kunst) wordt bedoeld en NIET het theater aan de Oude Markt. Als je binnenkomt door de lange gang weet je meteen dat je niet zomaar op een flexplek aan bent gekomen. Hoge plafonds, grote ruimtes en, hoe kan het ook anders in een expositieruimte, heel veel kunst aan de muur. Links na de ingang heb je de receptie met een winkel, maar je loopt rechtdoor tot het einde van de expositieruimte en gaat een trap op, rechtsaf en je vindt ICON053.

Acht flexplekken

Er staan een aantal verschillende bureaus en stoelen (er is zelfs een fietsbureau voor de actievelingen) en een stamtafel, die volgens frequente bezoekers eigenlijk vooral tijdens het nuttigen van de lunch wordt gebruikt. Handig aan de bureaus: ze zijn in hoogte verstelbaar. Ergonomisch goedgekeurd (dus zelf niet vergeten goed in te stellen, FlexTukkers zijn niet aansprakelijk te houden ;))

Stopcontacten zijn er ook. Niet veel, maar voor het totale aantal flexplekken (vijf) dat wordt aangeboden is het voldoende. Dan begint de zoektocht naar koffie, veelal noodzakelijke brandstof voor sommige flexwerkers. Om deze te bemachtigen moet je een stukje lopen. Maar als je van kunst houdt, is dat geen straf. Onderweg naar het bonenapparaat (pluspunt!) op de eerste verdieping loop je langs en door interessante exposities van verschillende kunstenaars en passeer je zelfs de lokale opslag van de kunstuitleen.

De locatie van de flexplekken direct voor de etalage van Concordia was een tijdelijke plek. Inmiddels is ICON053 naar boven verhuist. Janneke Vaneker van Concordia: “Een deel van die ruimte is nu flexplek naast de expositie. Dat is een rustiger plekje om te werken, dichterbij het keukentje met koffie, soep en fruit.”

Werkzaamheden in het museum

Je zou bijna vergeten dat je hier komt om te werken, maar kijken naar alle (wisselende) exposities is een welkome afleiding of wellicht zelfs inspiratiebron… De wifi is dikke prima. Het wachtwoord krijg je via de medewerker aan de receptie. Qua omgevingsgeluid is het wisselend. Wanneer ze toevallig van expositie wisselen kan het opbouwen hiervan wat afleidend zijn. Wanneer het een reguliere dag is voelt het voor sommigen wellicht alsof je in een museum zit en je niet echt geluid mag maken (hoewel dit niet verboden is; maar je gaat natuurlijk niet de laatste beats te hard op zetten…)

Over de kosten

Gratis is deze flexplek niet. Je betaalt 80 euro per maand voor een flexwerkplek die zeven dagen per week beschikbaar is, onbeperkt koffie/thee en fruit en korting op de huur van vergaderzalen. Even er zomaar gaan zitten is niet de bedoeling, aldus de initiatiefnemer. Is dit het waard? Dat oordeel laten we aan jou over, want het is maar net wat je zoekt. Janneke: “Wellicht dat er ook andere vormen komen waarbij je per uur of dagdeel kan boeken/werken. Maar voor nu nog niet.”

FlexTukkers On Tour gaat in verder. We schoven al aan bij Brandstof Community en deze review volgt voor het kalenderjaar voorbij is. Natuurlijk was ook ICON053 niet de eerste review, kijk dus ook even hier voor de andere locaties. Misschien zit hier iets van je gading bij. Wil je een keer bij ons aansluiten of ons uitnodigen op jouw flexwerkplek? Mail of DM ons dan even.

Logo FlexTukkers
  • Wifi ****
  • Koffie *****
  • Stopcontacten ****
  • Geluid(soverlast)**
  • Kosten **

ICON053, Langestraat 56, 7511 HC Enschede –

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 8.30 – 18.00 uur, zaterdag 10.00 – 16.00 uur, Zondag 12.00 – 17.00 uur