Werken vanuit een hotellobby, bij Van der Valk al jarenlang een fenomeen. En niet altijd alleen door hotelgasten. Tijd dus dat FlexTukkers ook daar eens proef op de som neemt. We beginnen bij Van der Valk in Hengelo. Lees verder als je onze ervaring wilt weten.

Is het gek om te werken vanuit een hotellobby? Niet overal, maar bij Van der Valk Hengelo moeten we toch even wennen. We zitten tussen een mengelmoes van vakantiegangers, internationale zakenmensen en verliefde stelletjes. Misschien is het persoonlijk. Misschien wel een stigmatisering. Misschien hebben we gewoon niet genoeg afwisselende plekken gehad de laatste maanden. Toch went het snel.

Bij binnenkomst word je van harte welkom geheten door een van de receptionistes. Na uitleg over wie we zijn en wat we komen doen – flexwerken –  bieden ze ons aan dat we met onze laptops van harte welkom zijn in de lobby, in de hotelbar én in het restaurant. Waar we ons maar prettig bij voelen. Omdat uit het restaurant nog veelal lunchgeluiden klinken, de hotelbar nog leeg lijkt en we meerdere laptops spotten in de lobby kiezen we voor het laatste.

Geen stopcontact in de buurt

Er zijn meerdere ronde tafels met een viertal stoelen en rechthoekige tafels aan het raam met bankjes aan weerszijden. Een plek voor het raam is de werkplek van onze keuze.

Mijn laptop heeft na een paar uurtjes wat nieuwe energie nodig, maar stopcontacten zijn er in de lounge niet bij ons gekozen plekje. Na een paar paniekerige blikken – van mij – om me heen zie ik een stopcontact, maar daar zitten al – zo te horen Duitstalige – zakenmensen te werken. Die na navraag helaas ook nog hun devices aan de lader moeten houden voor werk.

Flexwerken in een hotelbar

Boeltje oppakken en hup de bar in…. Op naar locatie nummer twee in het hotel. Ook hier diverse tafeltjes, rond en vierkant, met verschillende zitjes. Wederom kiezen we voor een bank. Dit keer omdat we dan met de rug naar de muur zitten en we vermoeden dat zodra de hotelbar zich meer vult met andere gasten we ons minder op de vingers gekeken voelen.

Daar is het een stuk rustiger. Meer sfeer ook, want er hangen prachtige zwart/wit foto’s van muzikanten aan de muur.

Over de WiFi en koffie hebben we niet te klagen. De verbinding is prima en de leut smaakt goed. Er wordt flink wat werk verzet.

Alleen horecakosten

Over de prijs van de locatie valt niet te klagen. We betalen niet voor Wifi, locatie of stroom. Alleen onze versnaperingen. En de prijs van de koffie is ok: 3 euro voor een latte.

Al met al moeten we zeggen dat we blij verrast zijn met deze werkplek. We zullen hier vast nog vaker neerstrijken.

Logo FlexTukkers
  • WiFi ****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten **
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten *****

Van der Valk Hengelo, Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo

Liever een andere flexplek in Hengelo? Of toch helemaal ergens anders? Kijk dan ook eens tussen onze eerder gereviewde locaties. Wie weet vind jij er jouw nieuwe favoriete flexplek.