De meeste bibliotheken (in Twente) hebben een plek waar je neer kan strijken om te studeren of te werken. Soms is het niet meer dan een tafel en handvol stoelen, soms is het een complete kantoortuin of hele verdieping. In deze review lees je over onze ervaring in de bibliotheek Oldenzaal.

Op tip van een local strijken we dit keer neer in de bibliotheek in Oldenzaal. Deze bieb bevindt zich in een winkelcentrum, dus volg je een digitale routekaart en sta je ineens met je neus voor wat winkels; dat klopt. Na binnenkomst via de houten trap (inclusief ramp voor rolstoelen/kinderwagens en meer) verkennen we natuurlijk meteen de locatie: waar kunnen we met onze laptop neerstrijken?

Achter alle kasten met boeken vinden we meerdere tafels en stoelen die onder meer door flexwerkers gebruikt mogen worden. Er is een grote tafel met vaste computers in het midden van de zaal. Mocht je energie voor je devices nodig hebben, dan vind je de stopcontacten daarvoor aan deze tafel. De tafels en stoelen bij het raam hebben geen oplaadmogelijkheid, maar hier is wel minder overlast van boekzoekende bibliotheekgangers. Take your pick.

Lekker doorwerken

Zoals bij veel openbare gelegenheden is noisecancelling headphones een must als je zelf snel afgeleid bent. Bij deze bibliotheek valt de geluidsoverlast echter mee. De woensdagochtend dat wij er zitten werken zijn er slechts een tiental bezoekers over de ochtend verspreid. Alleen de workshopdeelnemers in de ruimte naast de werktafels geeft wat zacht geroezemoes tijdens de workshop. Daarnaast is er bij de in- en uitloop van de workshop even wat meer drukte in de ruimte.

Koffie gezocht?

Dankzij een prima functionerende wifi wordt er flink wat werk verzet. Alleen de koffieautomaat hebben we in de bibliotheek niet gevonden, maar eerlijk toegegeven: omdat er een lekkere werkflow was hebben we ook niet uitgebreid gezocht…

Goed om te weten

Qua bereikbaarheid heeft de bibliotheek wel wat te wensen. Parkeren kan naast de deur (let op, niet gratis!), maar reis je met het openbaar vervoer dan moet je sowieso een stukje lopen. Oldenzaal heeft een treinstation en busstation. De bibliotheek zit op loopafstand (17 minuten lopen) van beiden. Met een stadsbus kom je iets dichter in de buurt van de bieb maar loop je nog steeds 8 – 10 minuten naar het winkelcentrum. Al met al een prima locatie als je in de buurt bent en een plek wilt om werk te verzetten. In het centrum zijn er voldoende opties om even een lunch of flesje water te scoren.

Zoek je een andere flexwerkplek? Kijk dan even tussen al onze andere reviews.

Logo FlexTukkers
  • Koffie ?
  • WiFi ****
  • Geluid(soverlast) *
  • Stopcontacten ***
  • Kosten *****

Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75, 7571 DV Oldenzaal Openingstijden: maandag tot en met donderdag 9.30 – 18.00 uur. Vrijdag 9.30 – 20.00 uur. Zaterdag 9.30 – 16.00 uur.