Tussen afspraken door in de gemeente Hof van Twente en je zoekt even een gratis flexwerkplek? Dan is de bibliotheek in Goor een goede optie. Wij strijken nu vaak neer op deze gratis flexwerkplekken en reviewen ze voor je. Dit keer zijn we te gast in de Bibliotheek Hof van Twente – locatie Goor en hier zijn een aantal fijne verborgen plekjes. Dus lees vooral even verder.

Bij binnenkomst in de bieb bevindt je je logischerwijs meteen tussen de boeken. In Goor is de bibliotheek alleen te vinden op de begane grond (op de bovenverdieping huist sociale instantie Salut) en werkplekken zijn er ook. Je moet zoals gezegd alleen wel even weten waar je ze vindt, want vanaf de ingang zijn ze niet te zien.

Uitzicht op het parkeerterrein/Höfteplein

De eerste plek vind je als je tussen alle boekenrekken door loopt. De lange tafel die de raamzijde siert is bedoeld als werk/studieplek. Het is lekker naar buiten kijken (uitzicht over de parkeerplaats is wellicht iets minder interessant) en er is in elk geval genoeg daglicht. Keerzijde is dat jij ook goed bekeken wordt door bezoekers van het gemeentehuis aan de overzijde en wandelaars richting het centrum.

Liever wat minder bekijks? Dan kies je voor een van de twee treinzitjes in de ruimte. Heel handig want hier zitten ook meteen stopcontacten voor het geval je laptop nieuwe energie nodig heeft.

In dezelfde ruimte staat ook een grote plantenkas. De tafels en stoelen in deze kas wordt veelal als gespreksruimte door de bibliotheekmedewerkers gebruikt. De kans bestaat dus ook dat je weggestuurd wordt wanneer je hier plaatsneemt.

Zitjes aan de voorzijde

Maar naast bovenstaande plekken herbergt deze bibliotheek nog een paar plekken waar je prima een afspraak met een klant kan hebben of even je laptop open kan klappen. Deze vind je wanneer je tussen de receptiebalie en de ingang doorloopt (langs de toiletten) en door de openstaande deuren gaat. Het lijkt alsof je nu bij Salut bent belandt (hier zit ook hun officiële entree), maar het is een gemeenschappelijke ruimte. De leestafel van de bibliotheek zit hier ook. Naast een fijne bank en nog twee treinzitjes.

Ook goed om te weten: dit is de plek waar je je cafeïnefix scoort. Het koffie- en theeapparaat staat achter een plantenkast. Helaas geen bonenkoffie, maar dat merk je ook in de kosten: een euro per bakkie.

Ergonomisch en toegankelijk?

Flexwerken in een rolstoel is in deze bieb waarschijnlijk niet prettig. Geen van de treinzitjes of tafels zijn in hoogte verstelbaar en daardoor minder geschikt voor deze gebruikers. De entree is wel toegankelijk, zoals een openbare gemeenschapsruimte betaamt. Natuurlijk is ook voor andere flexplek-gebruikers ergonomisch verstelbare meubels een pre, maar zoals gezegd: die zijn hier niet.

Qua bereikbaarheid zit deze flexwerklocatie op een goede plek. Het trein- en busstation bevindt zich op vijf minuten lopen van de bibliotheek. Daarnaast zit er dus een grote parkeerplaats aan het Höfteplein waar de bibliotheek aan grenst. (Let op, wil je langer dan een uur parkeren kies dan de rechterzijde van het parkeerplein, deze is zonder blauwe kaart toegankelijk. Voor de linkerzijde heb je een blauwe parkeerkaart nodig.)

Flexwerken bibliotheek

Zoals al eerder opgemerkt in een review: werken in een bibliotheek is zo gek nog niet. Veel lokale horeca in kleinere plaatsen en gemeenten zijn later open. Wanneer je dan toch tussen afspraken door even een plek zoekt om te studeren/werken, is de bibliotheek the place to go. En heel fijn, het is gratis plaatsnemen.

Logo FlexTukkers
  • Koffie **
  • Wi-Fi ***
  • Stopcontacten **
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten *****

Bibliotheek Hof van Twente – locatie Goor, De Höfte 9, 7471 DK Goor. Openingstijden maandag t/m donderdag 9.00 – 18.00, vrijdag 9.00 – 20.00 uur, zaterdag 10.00 – 13.00 uur.

Liever neerstrijken in een andere bibliotheek? Deze bibliotheken bezochten we al eerder. Liever een andere flexwerkplek in Goor of omstreken? Kijk dan in ons reviewoverzicht.