De meest voor de hand liggende plek waar je veelal gratis mag en kan gaan flexwerken is in de openbare bibliotheek. En daarom strijken we nu ook regelmatig neer op deze plekken. Wat bieden ze? De eerste in deze reeks: bibliotheek Deventer. Daar bieden ze verschillende plekjes tussen de boeken en zelfs aparte (stilte) werkruimtes…

De Deventer bibliotheek is redelijk modern en nieuw, dus je zit echt niet tussen stereotype stoffige boeken, integendeel! Entree kan zowel via de reguliere biebingang, maar ook via Freshman, het horecagedeelte van de bibliotheek. Natuurlijk kan je in de horeca plaatsnemen, prijs: de afname van een consumptie. Een aanrader: want de bonenkoffie is heerlijk, net als de veelal gezonde opties voor een hap tussen al je werkzaamheden door.

Meerdere plekken in het gebouw

Je kan gewoon tussen de boeken neerstrijken op de begane grond. Enkele tafels hebben daar ook de beschikking over stopcontacten. Wil je zeker zijn van energie voor je laptop of andere device? Dan is de stilteruimte op de begane grond een aanrader. Heb je meteen geen overlast van gillende kindertjes meer. Er zijn hier zestien werkplekken aan twee lange tafels.

Naast de stilteruimte zit de tuinkamer. Daar zitten geen stopcontacten, je zit aan een ronde tafel, maar met als voordeel: hier mag gepraat worden net als aan de tafels tussen de boeken. En op alle plekken geldt dat je er wel water mag nuttigen.

Zoek je het liever wat hogerop? Dat kan. Op de eerste verdieping vindt je coupes waar je al loungend kan lezen/werken. Op grote oranje kussens kan je zitten, liggen, hangen, wat voor jou werkt. Op dezelfde verdieping en de verdieping erboven staan ook nog een aantal tafels waaraan je mag werken als er geen workshops gegeven worden. Bovendien staan er ook her en der vaste computers voor zoekwerk in de catalogus van de bibliotheek.

Wees er vroeg bij

Leer van onze ervaring, want wij kwamen al meerdere malen werken in de bibliotheek in Deventer en een plek is niet gegarandeerd; wees er vroeg bij. Werken of studeren in de bibliotheek is populair en plekken zijn dus vaak of snel bezet. In het horecagedeelte is de doorstroom het grootst, dus als alles bezet is, is daar je grootste kans van slagen.

Het fijne van een openbaar gebouw

Eerlijk is eerlijk, openbare gebouwen hebben voor- en nadelen. Netwerkmogelijkheden zijn schaarser als ondernemer: je vindt er namelijk ook veel andere gebruikers (denk aan studenten, boekenleners van alle leeftijden, diverse workshops van allerlei maatschappelijke instanties). Maar het is altijd toegankelijk, want daartoe zijn ze wettelijk verplicht (let op: we hebben het niet over openingstijden). En… het is gratis. Er is altijd een gedeelte waar je niet verplicht bent om een consumptie te nemen.

Dus heb je niet veel geld tot je beschikking, wil je even verandering van werkomgeving? Werk dan ook eens in de bieb. Dit bericht is niet gesponsord en je leest onze eigen mening. Zoals altijd is onze mening niet te koop.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *****
  • WiFi ****
  • Geluid(soverlast) ****
  • Stopcontacten ***
  • Kosten *****

Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18, 7411 LC Deventer

Op zoek naar een andere flexwerkplek in Deventer? Kijk dan ook eens naar deze locaties. Een overzicht van al onze reviews vind je hier.