Alvast een tip vooraf: zorg voor een goede koptelefoon en een fijne afspeellijst als achtergrondmuziek. De meeste bibliotheken in Twente hebben een plek waar je neer kan strijken om te studeren of te werken. Soms is het niet meer dan een tafel en een paar stoelen, soms een hele verdieping. In deze review lees je onze ervaring bij de Bibliotheek in Almelo.

Alles draait om de boeken, zoals een goede bibliotheek betaamt. Een werkplek, waar wij naar op zoek zijn, is daarom even zoeken. Maar we vinden deze al snel wanneer je met de lift of de halfhoge open trappen de verdiepingen van de bieb verkent. Op de vierde verdieping staat een handvol tafels van verschillende groottes waar je als flexwerker of student met je laptop en boeken neer kan strijken voor een werk- of studiesessie.

Faciliteiten werkplek in de bieb

Elke grote tafel heeft twee stopcontacten. Tafels zijn niet in hoogte verstelbaar en stoelen zijn niet ergonomisch in te stellen. Er is een printservice die je betaalt met je pinpas. Wifi is niet zomaar te gebruiken: je moet een account aanmaken wat gek voelt voor een openbare gelegenheid. Koffie en thee hebben we niet kunnen vinden, behalve bij de lunchroom (Feijn) op de begane grond. En tip, daar hebben ze ook wifi voor gasten waar je je niet voor hoeft aan te melden…

De tafels staan opgesteld langs een hek, waarmee je een eind naar beneden kijkt. Laat dus vooral niks van de tafel rollen want het valt een verdieping naar beneden (hopelijk niet op iemands hoofd).

De hele bieb luistert mee (althans zo voelt het)

Eerlijk is eerlijk, wij zijn niet erg enthousiast over deze flexwerkplek, ondanks dat het een gratis en openbare plek is. Het geluidsoverlast is dermate storend (vandaar de tip aan het begin van deze review). Vanwege de inrichting open verdiepingen is er niet echt geluidsdempingen, ook al zit je op de vierde verdieping. Ouders die met hun kinderen boeken uitzoeken op de eerste of tweede verdieping zijn makkelijk te verstaan en een en ander galmt naar alle bovengelegen ruimtes.

Service en enthousiasme

Toch is er wel iets van deze bibliotheek dat wij in het zonnetje willen zetten: het enthousiasme van de medewerkers. We lieten onze onvrede namelijk weten via Instagram en tagden de Almelose bibliotheek. Binnen enkele minuten kregen we al een vrolijke medewerker die ons hielp met vragen en probeerde er toch een aangenaam verblijf van te maken. Top dus.

Zoals je merkt, we zijn geen fan van werken in deze bibliotheek. Maar misschien zijn we inmiddels ook al verwend geworden door alle bezochte flexplekken…

Ben je in de buurt en moet je echt even snel iets afmaken of ergens neerstrijken, plof dan op stoelen en banken van lunchroom Feijn op de begane grond (heerlijke patatjes hebben ze daar) en bestel een bakkie. Heb je naslagwerk nodig of gewoon advies van een bibliothecaris, dan ben je in de Almelose bibliotheek op de juiste plek.

Op zoek naar een andere flexwerkplek in Almelo? Kijk dan ook eens naar deze locaties. Een overzicht van al onze reviews vind je hier.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *
  • WiFi **
  • Geluid(soverlast) *
  • Stopcontacten ***
  • Kosten *****