COOS coworkingspace is gevestigd op een steenworp afstand van hét terrasplein van Deventer, net achter de Waag. Dus heb je een borrel in de stad, dan is COOS echt een fantastische plek om neer te strijken om voorafgaand nog wat werk gedaan te krijgen.

COOS is gevestigd in een karakteristiek hoog winkelpand. Dat zie je vooral ook als je op de eerste verdieping van deze locatie betreedt. Deze ruimte dient als vergaderplek, maar er zit een laag plafond in, want de vide is er later in gebouwd.

Maar je komt natuurlijk niet binnen op de eerste verdieping. Wanneer je het pand binnen loopt sta je meteen in een kleine lounge met zachte banken. Daarachter zie je diverse bureaus waar regelmatig al zzp’ers hard zitten te werken. De meeste bureaus zijn vaste werkplekken van COOS-leden.

Aan het werk

Na een korte uitleg (want het is belangrijk om te weten dat je lekkere koffie achter pakken in de modern ingerichte keuken kan pakken) krijg je de inlog voor de Wi-Fi en kan je je meegebrachte lunch eventueel stallen in de koelkast en kan je aan de slag.

Er heerst een gemoedelijke sfeer, maar de COOS’ers laten over het algemeen aan de nieuwe (flex)werker of je contact wilt of gewoon lekker aan de slag. Je zit wel in een redelijk kleine ruimte bij elkaar, dus je komt elkaar zeker tegen op weg naar de keuken. Als flexwerker zit je het dichtst bij de ingang, mocht je liever willen vluchten voor sociaal contact is dat wellicht handige informatie ;).

Praktisch

Detail: de fixed desk huurders hebben meer bureauruimte dan jij; als in: zij hebben een eigen bureau. Als flexwerker deel jij een tafel van dezelfde grootte als het bureau van een fixed desker met een andere flexwerker. Vanwege corona staat er een plexiglas scherm tussen deze andere flexwerker en jou. Er zijn voldoende stopcontacten bij de bureaus, de Wi-Fi-verbinding is dikke prima en geluidsoverlast is er nauwelijks omdat het gesprek met elkaar tot een minimum wordt beperkt. Daar zijn ook onze netwerkbijeenkomsten voor, aldus eigenaar Allysia Machielsen.

Allysia startte in 2019 als fulltime ZZP’er op het gebied van marketing en communicatie. Daarnaast startte ze de coworkingspace in Deventer. “Ik wilde mezelf en andere ondernemers faciliteren met een fijne werkplek in hartje Deventer.”

Gratis is het (flex)werken bij COOS niet. Na een kennismakingsgesprek is de goedkoopste optie 99 euro voor vier dagen per maand. En daarmee krijg je ook toegang tot de COOS app waarin de evenementen worden aangekondigd bijvoorbeeld.

Samen aan opdrachten werken

De vaste werkers bij COOS zitten er vanwege de locatie in de stad, de werksfeer, maar ook voor het contact met elkaar. Coworking betekent voor COOS’ers namelijk ook dat je wel eens samen optrekt in het binnenslepen van opdrachten en elkaar helpen groeien als professional/ondernemer. En over die borrel… hoewel de binnenstad geweldig is en lekkere horecaplekken herbergt, is er ook in COOS nog een pareltje verstopt waar je zelf een drankje, of nog een extra koffie, kan nuttigen: op het dakterras is het namelijk heerlijk toeven… Proost! Op een fijne werkdag in Deventer.

logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten ****
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten ***

COOS Coworkingspace Deventer, Brink 66, 7411 BW Deventer. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Niet bij COOS werken maar op een andere fijne flexwerkplek neerstrijken? Check ons review-overzicht om te zien wat wij van diverse flexwerkplekken vinden!