Werken vanuit een hotellobby, flexwerken bij Van der Valk al jarenlang een fenomeen. Dit keer zijn we te gast bij Van der Valk in Enschede. Mooi is het er zeker, maar er zijn zeker omstandigheden die beter kunnen… Wat? Dat lees je in onze review.

Net als bij Van der Valk in Hengelo zijn er meerdere plekken in het hotel waar je plaats mag nemen met je laptop: in de lounge bij de receptie, in het restaurant en in de hotelbar. Laatstgenoemde is pas geopend na 17.00 uur en regelmatig overdag in gebruik als podcaststudio. Daarom starten wij dit keer in het restaurant.

Het is nog ochtend als we aan een tafeltje bij het raam neerstrijken. Er zijn nog flink wat hotelgasten, waarvan het gros in relaxmodus is en deel bestaat uit gezinnen met kleine kinderen. Een handvol mensen werkt op hun laptop. Wat blijkt? We hebben de beste plek in de ruimte gekozen: aan het raam. Hier zitten namelijk de stopcontacten. Veel mensen met laptop verplaatsen zich gedurende de ochtend richting het raam omdat devices opgeladen moeten worden…

Een restaurantmedewerker neemt onze bestelling op (lekkere latté’s uit de koffieautomaat) terwijl wij aan onze to do-lijsten beginnen. Al snel blijkt dat Tessa hier niet kan werken. De lampen in het restaurant flikkeren op een manier die afleidend zijn en daarnaast is er een constant gezoem. Ook staat de verwarming erg hoog, waardoor je loom wordt. De combinatie zorgt ervoor dat we weinig werk gedaan krijgen.

Flexwerken in de lounge

Voor een aantal telefoontjes toch maar even in de lounge neerstrijken. Ook om deze plek mee te nemen in de review. Voelt toch gek om telefoontjes in het grote open restaurant te doen, ook al zien we om ons heen dat het wel gebeurt. In de lounge zijn er allemaal luxe zitjes en fluwelen stoelen met koffietafeltjes. Noodgedwongen de laptop op schoot om een lading spierpijn te voorkomen, want de tafels zijn laag. Logisch, want het zijn koffietafels. Ergonomisch werken is geen optie in deze Van der Valk.

De hotelbar? Die hebben we dit bezoek overgeslagen. Na 17.00 uur pas daar neerstrijken paste niet in de planning. Heb je voorkeur voor een werkplek in een hotelbar? Die van Van der Valk Hengelo is wel voor 17 uur geopend.

Alleen horecakosten

Over de prijs van de locatie valt niet te klagen. We betalen niet voor Wifi, locatie of stroom. Alleen onze versnaperingen, zoals in bijna elke horecagelegenheid. En de prijs van de koffie is gemiddeld.

Of we hier nog een keer weer neerstrijken? Tessa niet, geeft ze aan. De flikkerende lampen zijn echt funest voor mensen met ADHD. Wendy wil flexwerken bij Van der Valk best nogmaals een kans geven, wellicht dat in een ander seizoen minder verlichting of verwarming nodig is…

Logo FlexTukkers
  • Koffie ***
  • WiFi ***
  • Geluid(soverlast) *
  • Stopcontacten **
  • Kosten *****

Weet jij een flexwerkplek (in Twente) die we moeten reviewen? Laat het ons weten in de comments onder deze post of via een DM op social media.