Goede koffie, werken aan een tafel naar keuze en toch een gevoel van thuis-zijn. Dat is flexwerken bij Stoet in Hengelo. Waar voorheen Coffeestar haar plekje had, heeft Stoet Enschede nu uitbreiding gevonden in een nieuwe Stoet-locatie. Wij namen een kijkje. En maakten natuurlijk ook review.

Entree is via de hoofdingang van de bibliotheek aan de Beursstraat of via de directe “Stoet”-ingang aan de B.P. Hofstedestraat. Via laatstgenoemde treden we binnen en direct zien we de eerste flexwerkers aan de laptopbar bij het raam werken. Check. We zijn niet de enigen die voor werk op deze locatie neerstrijken.

We passeren allerlei gezellige zitjes met bankjes (aan de linkerzijde) en de tafels met stoelen bij de kinderhoek. Net als bij Stoet in Enschede is ook hier een lange stamtafel waar je met je laptop plaats kan nemen. Vooral ook, omdat hier een aantal stopcontacten boven de tafel hangen lijkt dit de handigste flexwerkpek. Maar anders dan in Enschede mag je in Hengelo wel aan elk tafeltje neerstrijken met je laptop, antwoordt een van de serveersters.

Workvibes tijdens het flexwerken

De WiFi werkt prima en de Crazy Caramel-koffie (mét havermelk) smaakt heerlijk en het goede humeur van de serveersters (‘Werkze lekker!’) zorgt voor fijne workvibes. Aan de lange tafel is dus een goede stroomvoorziening. Zit je liever in een andere houding/op een bank? Dat kan dus, maar dan is stroomvoorziening een issue.

Het verschil met Coffeestar, de voormalige invulling van de horecaruimte in de Hengelose bieb, is er zeker. De lunchkaart van Stoet is groter, maar ook de geluidsoverlast is groter. Waar bij Coffeestar er toch een soort van ongeschreven ‘stilte, dit is de bibliotheek’-afspraak gold, is er tijdens het dagdeel werken bij Stoet niks van stilte te merken.

Ontmoeting van moeders

De locatie lijkt bij vlagen wel een toevluchtsoord voor ouders met (jonge) kinderen te zijn, die naar hartenlust (en met veel geluid) aan het spelen zijn. Kan je je daarvoor goed afsluiten? Dan is Stoet Hengelo je plek. Lukt het niet, maar ben je toch bij Stoet? Nuttig dan je lekkers en vlucht naar de eerste etage van de bibliotheek. Daar zijn stilte/werkruimtes en andere tafels om aan te lezen/werken.

Leestafels

Toch liever op de begane grond, maar geen horeca nodig? Dan neem je plaats aan de ‘oude’ biebtafels tussen de Stoet-tafels en de trap naar de eerste verdieping. Dit zijn de leestafels van de bibliotheek, waar je dus ook kan plaatsnemen zonder een consumptie te nuttigen.

Net als Stoet Enschede is flexwerken bij Stoet Hengelo een prettige ervaring wanneer je niet superveel focuswerk hoeft te doen of je daarvoor prima kan afzonderen.

Toch liever ergens anders flexwerken in Hengelo? Elders in Twente neerstrijken? Hier vind je ons complete reviewoverzicht.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *****
  • WiFi ****
  • Geluid(soverlast) *
  • Stopcontacten **
  • Kosten *****

Stoet Hengelo, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo. Openingstijden maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00, zaterdag 9.00 – 16.00 uur