Ben je op zoek naar een flexwerkplek in Almelo dan lijken de mogelijkheden aanvankelijk beperkt. Zoek je op flexwerkplek of werkplek Almelo dan kom je met de zoekresultaten niet heel ver. Maar gelukkig was daar de tip van een van onze volgers: De Fabriekstuin Almelo. “Dit voelt als een huiskamer tussen de bedrijven.” Weten wat wij ervan vonden? Lees vooral verder.

Aan de buitenkant zie je het er niet aan af, maar in bedrijfsverzamelgebouw Twenthe Centrum vind je ook lunchroom De Fabriekstuin. Eerlijk is eerlijk, wij moesten echt even zoeken, want Google Maps liet ons rondjes om het complex lopen. Een vriendelijke receptionist van het Almelose stadhuis kende De Fabriekstuin, onder de locals ook bekend als de voormalige Ouwe Jongens Krentenbrood, en zette ons op het juiste spoor.

Dit is onze spot voor de komende uurtjes

Maar loop je door de deuren van het complex dan zie je rechts door het raam meteen waar je moet zijn. Om het hoekje zit de ingang en kom je in de luxueus ogende lunchruimte. Wij spotten de velours banken op het verhoginkje en snappen de link naar een huiskamer tussen de bedrijven. We weten ook dat dit onze plek wordt de komende uren.

Naast de banken (stopcontact achter de rugleuning) zijn er ook genoeg tafels en stoelen waar je van harte welkom bent met je laptop. De koffie is heerlijk, de wifi is dikke prima. Stopcontacten zijn wat schaars, maar als je ze weet te vinden kan je tactisch plannen waar je zetelt. Deze ochtend valt het mee met de drukte en verplaatsen wij regelmatig van plek, zonder enig tegensputteren van de eigenaresse.

We horen dat veel mensen hun afspraken graag laten plaatsvinden in De Fabriekstuin, een goed teken. Rond de lunch wordt het wat drukker, want dan komen ook veel bedrijven uit het complex hun bestelling ophalen of nemen collega’s gezamenlijk plaats in de toko.

Teveel huiskamer, te weinig werkplek?

Na een uur merken we wel, de ruimte spoort minder aan tot werken. Ja, het is er sfeervol en door de indeling in hoekjes is er weinig afleiding en genoeg privacy. Maar het nodigt uit voor gezelligheid en minder tot productiviteit. Prima voor een lunchroom natuurlijk.

Tijd om de lunch zelf dan maar onder de loep te nemen. De koffie is voortreffelijk, maar de lunch is minder: wel lekker, maar karig.

Onze conclusie, voor een interview of zakelijke afspraak en een goede bak koffie komen we zeker terug. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw mening! Laat het ons weten via de comments of stuur een e-mail.

Toch liever een andere flexwerkplek in Almelo? Misschien zijn deze opties dan iets voor jou. Niet in Almelo, maar elders in Twente flexwerken? Kijk dan tussen ons complete overzicht.

Logo FlexTukkers
  • WiFi ***
  • Koffie *****
  • Stopcontacten *
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten ****

De Farbriekstuin, Twentheplein 1b, 7607 GZ Almelo Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 16.00 uur.