Buiten Enschede en Hengelo moet er ook geflexwerkt worden. Daarom was het tijd dat we elders neerstreken op deze FlexTukker toer door Twente. Het werd Dreesz in Almelo. Een gloednieuwe plek voor ondernemers vlakbij het station.

Vooraf hebben we netjes gereserveerd. En als je daar besluit een vaste flexplek te huren dan krijg je er wat technologische snufjes bij. Zoals een code per mail waarmee je het parkeerterrein op kan rijden. Een app waarmee je vergaderruimtes kan reserveren en zelfs voor je gasten een parkeerplaats kan reserveren, zodat zij ook een automatische mail krijgen met de parkeercode. En je kan er zelfs – maar zo ik even afstemmen met je medeflexwerkers die dag – bepalen welke muziek er in de ruimte wordt afgespeeld.

Bij binnenkomst vind je op een digitale informatiezuil informatie over de in het pand aanwezige bedrijven (hallo mede-ondernemers!) en word je ontvangen door communitymanager Felix, die je alle ins en outs van Dreesz Almelo vertelt tijdens een rondleiding. Je stapt door de grote glazen deur meteen binnen in de ‘huiskamer’ van het pand: het hart van Dreesz, waar je dus ook meteen de flexplekken vindt in een grote centrale ruimte. Daarnaast zit hier ook de pantry met onder meer bonenkoffie en een koeling met broodjes, een relaxte lounge met grote planten en zachte fluwelen stoelen en diverse hokken en blokken, ofwel afgesloten vergaderruimtes.

Nog in ontwikkeling

Alles oogt fonkelnieuw, en de centrale ruimte – net als de kantoren op de eerste verdieping – zijn nog niet volop in gebruik. De wifi is prima (uploaden duurt enkele minuten) en geluidsoverlast valt mee ondanks de grote ruimte, waar het soms best een beetje kan galmen. Communitymanager Felix laat weten dat er nog geluiddempende schotten aan het plafond en tussen de flexwerkplekken komen om dit beter te maken. Op advies van de gebruikers zijn er al kluisjes neergezet zodat je je spullen veilig achter slot en grendel kan stallen als je de deur uit mag of lang in vergadering zit.

Belangrijk pluspunt bij Dreesz, volgens ons, is eentje die je niet bij elke flexlocatie vindt: de toegankelijkheid. De doorgang is fijn breed, er is een rolstoelvriendelijk toilet en er is een lift om naar de eerste verdieping te komen. Daarnaast is deze flexlocatie erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer (op loopafstand van het station en bushalte voor de deur).

Membership

Bij Dreesz kan je op drie manieren een plek als ondernemer claimen. De eerste is door er een kantoorruimte, ofwel een zogeheten unit, vanaf 19 m2 en groter te huren.(Er zijn er circa vijftien totaal.) Je betaalt per vierkante meter en per maand. Daarnaast is er voor de ondernemers die zich vast willen leggen de optie een volledige kantoorvloer op maat te huren die binnen een week opgeleverd wordt. Als laatste optie is er een membership af te sluiten waarmee je een werkplek in de sociale ruimte mag gebruiken. Kosten: tussen de 69 – 99 euro per maand, afhankelijk van hoe vaak je je plek wilt bezetten.

Managing Director Pim Trommelen is erg enthousiast over de concepten. “We willen heel graag meer ondernemers huizen en hopen dus ook dat de sociale ruimte steeds voller komt te zitten met verschillende soorten ondernemers. Zo leg je samen de mooiste verbindingen.” En ondanks dat de locatie in Almelo nog niet vol zit, wordt er ook al nevenlocatie van Dreesz in Deventer opgetuigd. Trommelen: “Ik spotte en kans en ben er meteen bovenop gesprongen. Wat we hier in Almelo kunnen, kan daar in Deventer ook.”

Al met al oogt Dreesz een stuk commerciëler (niks mis mee hoor!) dan een flexplek in een eetcafé of creatieve ruimte. We zien voor ons dat mannen in pak liever hier afspreken met hun zakenrelaties dan in een creatievere ruimte. Maar ook dat is smaak en moet je vooral zelf over oordelen. Wij zijn benieuwd of de ruimte in Deventer eenzelfde plek wordt of dat deze locatie een eigen karakter gaat krijgen.

Let op! Deze review (incl foto’s) zijn gemaakt voor de coronamaatregelen in Nederland in werking traden. Dreesz Almelo heeft maatregelen getroffen op haar flexlocaties. Zo zijn de werkplekken onder meer anderhalve meter uit elkaar gezet.

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi ****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten ****
  • Geluid(soverlast) **
  • Kosten ***

Brugstraat 9, 7607 XJ Almelo

Open: 24/7 (indien member)