Een prachtig uitzicht over de Oude Markt, die krijg je er gratis bij als je gaat flexwerken bij Derde Verdieping (voorheen GoalGorilla) in Enschede. Een flexlocatie die – hoe kan het ook anders – vernoemd is naar de plek waar hij zich bevindt: op de derde verdieping…

Nadeel: je moet wel echt even flink wat trappen beklimmen (een lift is er niet voor flexwerkers) voordat je de flexruimte – gelegen boven restaurant Moeke – betreedt. Dat is echter niet de eerste stap die je zet: je kan namelijk alleen gratis (!) flexwerken als je je een dag van tevoren hebt aangemeld via het reserveringsysteem.

12 plekken, waarvan 2 met uitzicht

Derde Verdieping is een ruimte met twaalf flexwerkplekken aan een lange stamtafel met zachte stoelen. Er is Wifi, elke plek is voorzien van stopcontacten en twee felbegeerde plekken (onze tip: kom vroeg, want wie het eerst komt, mag het eerst een plek kiezen!) kijken via het raam uit over de terrassen op een welbekend Enschedees plein.

De flexlocatie is een initiatief van softwarebedrijf Open Social, voorheen GoalGorilla. Door de brandwijziging en coronaperiode is het verder inrichten van de flexlocatie op een laag pitje komen te staan, bekent Kim, communicatiemedewerker van Open Social. “Veel flexwerkers maakt het niet uit dat de ruimte niet “aangekleed” is. Ze komen om te werken, vinden het fijn dat het centraal ligt, gratis is en komen regelmatig terug. Maar wij willen zorgen dat deze mensen zich nog meer welkom voelen.”

Naast de stamtafel is er een boardroom. Deze gebruikt Open Social zelf soms voor vergaderingen, maar jij mag deze als flexwerker ook huren (maximaal tien personen) voor jouw zakelijke event.

Het is net werken

Naast dat je er prima kan werken is het ook goed om te weten dat netwerken hier ook een optie is. Er wordt regelmatig geborreld en de medewerkers van Open Social lunchen elke dag samen in de naastgelegen gezamenlijke kantine en je bent (bijna) altijd welkom om erbij te komen zitten. Hier pak jij dus ook je gratis koffie of thee (en kan je je salade prima in de koelkast stallen). En als je zin hebt ga je de uitdaging aan voor een potje pingpong, want er staat een tafeltennistafel voor de sportievelingen 😉

En op een zomerse dag is het natuurlijk heerlijk om een drankje (of de lunch) te nuttigen op het dakterras… (Let op: als het heeft geregend is het dakterras erg glibberig! En je wilt geen koffie over je outfit natuurlijk…)

Concentreren kan lastig zijn

Hoe gezellig het ook is, als jij besluit door te werken tijdens de lunch, kan dat wel een beetje lastig zijn. De muren tussen de kantine en de flexruimte zijn niet erg dik. Dus als jij geconcentreerd werk moet doen, doe je koptelefoon op, want de potjes pingpong kunnen er verhit aan toe gaan.

Is deze plek niet wat je zoekt in Enschede? Op een steenworp afstand van deze locatie zit ICON053, ook een plek waar je kan flexwerken. Of kijk in onze lijst met reviews of iets anders beter bij jouw werkstijl past.