Zoek een lege stoel, bestel je koffie via de QR-code aan tafel, klap je laptop open en ga aan het werk. Zo simpel, zo gedaan bij DE Cafe Enschede. En het mooie: er zitten bijna alleen maar flexwerkers om je heen, want de hoeveelheid laptops zijn niet op twee handen te tellen bij deze horecagelegenheid.

Horecagelegenheden genoeg in Enschede, maar waar ben je welkom met je laptop en kan je lekker werken? Daar hoef je je bij DE Enschede geen zorgen om te maken. Strijk je hier neer dan zitten er genoeg mensen met laptops om je heen. Natuurlijk komen er af en toe ook andere mensen een koffie of ontbijt scoren, maar je hebt hier nauwelijks geluidsoverlast van ouders die met hun kinderen neerstrijken. (Die vind je meestal aan de overkant van de straat bij Stoet Enschede.)

Fijn is dat je, zeker wanneer je aan het begin van de ochtend komt een plekje voor het uitzoeken hebt. Dus hoe werk jij het liefst? Zit je liever in een bank of fauteuil? Of liever aan een laptopbar voor het raam? Liever iets meer werkbladruimte, dan zijn er ook nog stamtafels voor meerdere werkenden of ronde tafels om neer te strijken. Opties genoeg hier in het DE Café. Tussendoor wisselen van plek kan ook zeker. Handig daarbij is dat je je consumpties via QR-code besteld en dat je dus zonder rekening naar nieuw tafelnummer over te hevelen op kan staan en je laptop en andere spullen kan verplaatsen.

Ergonomische werkplekken? Die zijn er niet

Voordat je helemaal lyrisch over de drempel stapt, weet het volgende: er zijn geen ergonomische werkplekken en weinig tot geen stopcontacten. Laatstgenoemde vonden we wel onder de bartafels en boven de stamtafels, maar nauwelijks bij de ronde tafels of de zachte banken en fauteuils. Zorg dus dat je apparaten goed opgeladen zijn voor je hier neerstrijkt.

En wat betreft de drempel bij binnenkomst: we vragen ons af hoe rolstoelvriendelijk dit is, want je kan er met je rolstoel niet overheen zonder hulp te vragen. Over de smaak van koffie (DE is wel of niet je ding) valt te twisten en datzelfde geldt voor de geluidsoverlast van de muziek in het DE Café. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.

Lekker flexwerken kan hier zeker. Natuurlijk zegt het aantal mensen met laptops hier al genoeg: het is hier fijn flexwerken. WiFi is openbaar; je hebt geen wachtwoord nodig. Koffie is vers en redelijk geprijst. Als FlexTukkers zijn we blij dat we deze locatie getipt kregen, want wij zullen hier nog menig maal neerstrijken als we in de buurt zijn.

Logo FlexTukkers
  • Koffie *****
  • WiFi ****
  • Geluid(soverlast) ****
  • Stopcontacten ***
  • Kosten ****

Douwe Egberts Enschede, Pijpenstraat 4, 7511 HE Enschede Elke dag van 8 tot 22 uur geopend.

Op zoek naar een andere flexwerkplek in Enschede? Kijk dan ook eens naar deze locaties. Een overzicht van al onze reviews vind je hier.