Zoek je in Hengelo centrum naar een fijne flexplek/werkplek en vind je goede koffie erg belangrijk? Dan kan je aanschuiven bij Coffee-star in Hengelo. Bijzonder is dat je niet verplicht bent om een consumptie te bestellen, want je bevindt je in een openbaar gebouw. Meer weten over onze ervaringen? Lees dan vooral verder.

Coffee-star is toegankelijk via twee ingangen. Kom je binnen via de Beursstraat, ook de grand entrance van de bieb, dan loop je eerst door naar de trap in het midden van de ruimte en zie je links de bar van Coffee-star. Vanaf de ingang aan de B.P. Hofstedestraat treed je meteen binnen bij Coffee-star en zie je links allemaal gezellige zitjes. Daarachter staat een stamtafel met luxe stoelen en een tiental houten tafels voor twee tot vier personen.

Alleen pinnen

Aan de bar van Coffee-star kan je jezelf van heel wat lekkers met en zonder cafeïne voorzien. Onze aanrader: de ‘caramel latte’. En overal krijg je een lekker blokje karamel bij. Met een spaarkaart spaar je voor een gratis drankje. Houd wel even rekening met het feit dat je alleen met je pinpas kan betalen, geen contanten meenemen dus. De koffiebar is op doordeweekse dagen tot en met 17.00 uur geopend. Maar je kan gewoon blijven zitten, want de bieb is tot 20.00 uur geopend.

Meer laptops om je heen

Ook deze flexlocatie bevindt zich – net als Stoet (Enschede) – in een bibliotheek. Waar in Enschede de locatie toch echt meer een horecagelegenheid lijkt, zitten in Hengelo toch meer mensen om je heen te werken met of zonder laptops (studenten, mensen die taalles krijgen van vrijwilligers en bezoekers van de bibliotheek). Een van de zijmuren staan vol magazines van de bibliotheek, dus als je even pauze wilt nemen van je laptop/telefoon of gewoon wat inspiratie of ander vermaak zoekt kan je deze vrij gebruiken.

Vergeet je koptelefoon niet

Qua omgevingsgeluid is de locatie prima te doen. Neem echter wel een koptelefoon mee: als er een mama café (op woensdagen) is dan heb je hem nodig wanneer je je niet kan afsluiten van kraaiende baby’s en kwetterende moeders. Zoek je een stopcontact dan vind je deze aan de muur onder de rijen magazines. Voor toegang moet je soms even worstelen want op een aantal zit een kinderbeveiliging. Ook de wifi is niet heel denderend. Coffee-star heeft geen eigen wifi; je maakt gebruik van de wifi van de bibliotheek.

Nieuwe look

Zoals bij wel meer bibliotheken is de omgeving bij Coffee-star niet hypermodern. Maar daar komt verandering in vertelt Emmy Bovenhorst, operationeel manager van Coffee-star. “We gaan onze plek in de Hengelose bieb in 2020 opnieuw inrichten. Er komen twee keer zoveel werkplekken bij, meer stopcontacten ook. Nu struikelen mensen soms over de snoeren bij de leesplank. We willen dat het meer een lounge en ontmoetingsplek wordt en daarbij hoort dus ook een inspirerender en moderner interieur.”

Wanneer deze veranderingen precies te bewonderen zijn is nog niet bekend, behalve dat het echt volgend kalenderjaar gaat gebeuren. Wij zijn benieuwd en komen dan zeker terug voor een update van deze review.

FlexTukkers On Tour gaat in elk geval verder. Zo volgen binnenkort reviews van Brandstof en ICON053 in Enschede. Blijf dus vooral terugkomen en volg ons op Instagram! Daar delen we regelmatig nog meer foto’s en informatie. Wil je een keer bij ons aansluiten? Mail of DM ons dan even.

Logo FlexTukkers
  • Wifi **
  • Koffie *****
  • Stopcontacten ***
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten *****

Coffee-Star Hengelo, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur; zaterdag 09.00 t/m 16.00 uur.