Waar de ene flexwerklocatie is vertrokken, opent in dezelfde ruimte soms een nieuwe. En dat is het geval bij Campus CeeCee in Enschede. The Cee Spot ruimde het veld, maar nu opent Campus Offices onder haar eigen noemer nu een eigen flexwerklocatie in Enschede.

Campus Offices heeft zeventien locaties in Nederland, maar die in Enschede ligt midden in de wijk het Roombeek in Enschede aan de Brouwerijstraat. Naast kantoren kan je er sinds kort ook flexwerkplekken huren. En dat is waar wij een kijkje nemen.

Nadat je je entree hebt gemaakt, ga je via de trappen naar de kelder, want dat is waar de flexwerkruimte is. Er zijn zestien werkplekken aan een zijde. Ze zijn per vier opgezet, ieder bureau afgeschermd met grijze schermen vanwege privacy en geluidsdemping.

Gesprekken in een glazen box

Daarnaast zijn er gespreksruimtes in luxe glazen boxen in de ruimte geplaatst. Handig als je afspraken hebt of als je ongestoord wilt telefoneren (maar dat laatste kan ook in het belhuisje). Twee van de ruimtes kan je als huurder reserveren, de twee andere ruimtes zijn te gebruiken bij beschikbaarheid, ofwel wie het eerst komt…

Prettig aan de flexwerkplekken is dat ze af te stellen zijn, ofwel erg ergonomisch. Toegankelijk zijn ze ook, want er is een lift naar elke verdieping. Stopcontacten genoeg in elk geval en de WiFi is ook prima. Koffie komt uit de automaat, maar de officemanager ontpopt zich op aanvraag ook als barista en maakt een verse espresso van bonenkoffie voor je als je deze “nodig hebt”.

Druk is het (nog) niet. Er zijn drie huurders, die niet steeds tegelijk aanwezig zijn. “Ik denk dat veel mensen ons nog niet gevonden hebben”, zegt officemanager Priscilla Meijer. “We zijn nog niet lang open en hebben ook nog niet veel reclame gemaakt.” 

Daarnaast is het niet verplicht om steeds maar in deze ruimte te zitten. Er zijn meerdere plekken in het gebouw waar je afwisselend gebruik van kan maken. Zo is er in de hal met de kleinere bedrijven op de eerste verdieping een fijne loungebank, maar is er ook een minikantoor met luxe stoelen en een vensterbank (niet zoeen waar je plantjes hebt staan, maar een bank in een venster waar je op kan loungen).

Ook lekker buiten zitten

Een van de lokkertjes voor deze flexwerkplek zit op de bovenste verdieping van het gebouw (niet toegankelijk voor rolstoelen): het dakterras waarop onder meer een kas staat (ofwel, ook als het regent kan je hier zitten) en er is een jeu de boules baan. Deze doet af en toe dienst als vergaderruimte of als borrellocatie voor een van de bedrijven in het pand, maar meestal als fijne lunchruimte of gewoon ook als flexwerkplek. Het uitzicht over de wijk is fantastisch.

Over lunch gesproken, er is geen kantine in het pand. Maar regelmatig staat er een foodtruck voor de deur (Roadbode heeft lekkere broodjes) en er is een winkelcentrum op 150 meter afstand, inclusief supermarkten, bakker en andere lekkere speciaalzaken.

Wat het kost om hier te zitten

Natuurlijk moeten we het ook even over de prijs hebben, want: je kan hier niet zomaar gratis zitten werken. Op de website over Campus CeeCee Enschede staan de prijzen voor een flexwerkplek niet vermeld, maar de kosten zijn 199 euro per maand voor een bureau in de flexruimte. Daarvoor krijg je naast je bureau ook een eigen kluisje, reserveringsrechten via de app Officemanager.

Priscilla: “En het mooiste is: we maken geen onderscheid tussen huurders. Of je nu een heel groot kantoor of een bureau huurt, iedereen krijgt bij ons hetzelfde aan faciliteiten.” Behalve de ‘eigen’ gehuurde ruimte natuurlijk… 

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten **

Campus CeeCee, Brouwerijstraat 1, 7523 XE Enschede

Op zoek naar een andere flexwerkplek in Enschede? Misschien zit hier iets tussen voor jou? Een compleet overzicht van onze reviews vind je via deze link.