Een flexplek dichtbij station Enschede, de binnenstad en inspirerende omgeving? Dan ben je bij Brandstof Community van Wirelab aan het goede adres. Wij keren inmiddels regelmatig terug naar deze plek vooral vanwege de creatieve mensen om je heen en de ontzettend lieve kantoorhond.

Bij binnenkomst aan het Willem Wilminkplein merk je meteen dat je een creatieve moderne ruimte binnenwandelt. Bij het openen van de deur loop je namelijk onder een houten huisconstructie door. Je bevindt je meteen in het hart van de flexruimte: zitjes met kuipstoeltjes, een telefooncel (voor de iets delicatere telefoongesprekken), een lange tafel aan het raam met hoge barstoelen, treincoupe-zitjes waar je iets meer afgezonderd kan werken.

Al schommelend vergaderen of brainstormen

Mijn oog valt meteen op de rieten hangstoelen (voor de avontuurlijke en speelse flexwerker) en ik bungel tijdens een brainstormsessie met mijn laptop op schoot en voeten van de grond, heerlijk! Voor een overleg of brainstorm werkt het prima, maar voortgang op een offerte of het bewerken van foto’s of ander materiaal is misschien toch een andere werkplek/houding handiger. En heeft je gsm of laptop een lifeline nodig? Dan kies je voor de lange tafel of een treincoupé, bij de kuipstoeltjes kan je ze niet handig inpluggen zonder dat je wellicht iemand laat struikelen over je kabel…

In het midden van de ruimte, waarin zich overigens ook nog drie glazen vergaderruimtes bevinden, staat een lange bar. Er is een bonenkoffieautomaat, waterkoker met theezakjes (beiden vrij te pakken!). In de koelingen staan frisdrank en bier standaard klaar voor de gezamenlijke vrijdagmiddagborrel van Wirelab en gebruikers van Brandstof Community.

Sinds de zomer van 2019

Brandstof Community is een van de nieuwste (flex)werkplekken in Enschede. Het bestaat sinds de zomer van 2019. De creatieve workspace is gevestigd in hetzelfde pand als Wirelab. Het idee voor de creatieve community ontstond toen oprichter Twan Pastoor in een soortgelijke ruimte in Amsterdam zat te werken en zich afvroeg waarom een dergelijke ruimte nog niet in Twente zat. “Het is toch tof dat de creatieve industrie hier ook zo’n plek heeft. Ik wil graag ook iets voor anderen/Enschede betekenen en op deze manier kunnen we jong talent een mooie plek bieden.”

Natuurlijk is er ook wel wat eigenbelang. Twan: “Het is voor ons een mooie poule om nieuw talent te ontdekken dat aansluit bij onze business. Om mee te sparren, samen te werken en het is inspirerend voor onze klanten, die regelmatig voor of na een afspraak ook even plaatsnemen in de ruimte.

Maar er is meer

Op de bovenverdieping is Wirelab gehuisvest. Maar in hun kantoor staan ook vier vaste werkplekken (wel ergonomisch afstelbaar) die te huur zijn voor 250 euro per maand. Daarnaast is er een kantoorhond (zo’n lief beest!), die achter zijn baasje aan trippelt. We moeten je helaas wel teleurstellen want het dier is niet elke dag aanwezig: ook het baasje (en kantoorhond) heeft soms een vrije dag.

Daarnaast waren we als vrouwelijke flexwerkers aangenaam verrast dat er ook in de ene periode van de maand aan je wordt gedacht bij Brandstof, want op het toilet ligt een pakje tampons ‘voor het geval je ze nodig hebt en niet bij je hebt’.

Niet gratis

Neerstrijken bij Brandstof is niet gratis. De vaste plekken en de prijzen hiervoor noemden we al, maar zijn voorlopig allen volgeboekt. Een van de circa vijftien plekjes in de ‘vrije’ ruimte is te krijgen met een dagpas (12,50 euro) of strippenkaart (tien keer voor 75 euro).

Logo FlexTukkers
  • WiFi *****
  • Koffie ****
  • Stopcontacten ****
  • Geluid(soverlast) ****
  • Kosten ***

Willem Wilminkplein 9, 7511 PG Enschede

Openingstijden ma – vrij: 8.30 – 18.00 uur