Het ziet er niet uit als een kantoor, maar als een koffiebar. Banenbranderij Woerden: schrijf deze locatie op wanneer je een fijne werkplek in Woerden zoekt, want de sfeer en vriendelijkheid , en niet te vergeten: de goede koffie- en wifikwaliteit is een van de fijnste die we tot nu toe tegen zijn gekomen.

Bij aankomst kijk je even ‘ben ik bij het juiste adres?’, want je ziet aan het pand niet direct dat het een horecalocatie is of een kantoor. Uitzendbureau, werkplaats en koffiehoek zo omschrijft Banenbranderij zichzelf op de gevel. Maar als je dan binnenstapt voel je je meteen welkom. Ja, er zit een uitzendbureau (achter de roomdividers aan de linkerzijde) en rechts achterin vind je de koffiebar, maar in de ruimte om je heen staan een grote stamtafel en langs de ramen aan de voorzijde vind je nog meer flexwerkplekken aan de bartafels.

Warme connectie

Je wordt meteen welkom geheten door de barista. En als eigenaresse Inge Roode niet in gesprek is met een klant van haar uitzendbureau komt ze ook zeker even babbelen, soms vergezeld van haar jonge (kantoor)hond. “Wie weet doen we nog een interessante connectie op en kunnen we elkaar in de toekomst een dienst verlenen”, zegt ze lachend. Maar ze blijven niet overdreven lang hangen. Er moet immers gewerkt worden.

We installeren ons aan de bartafel, want vanwege corona wordt de stamtafel niet gebruikt als flexwerkplek, zodat er genoeg loopruimte blijft naar de koffiebar en de toiletten. Door covid19 zijn er dus helaas ook nog maar zes werkplekken (binnen) in de Banenbranderij. Normaliter zijn dit er 28 (binnen en buiten). Inge vertelt ons dat er plannen zijn, wanneer het toegestaan is, om het aantal werkplekken uit te breiden door middel van een terras. “Daar overleggen we met de gemeente over.”

Alle belangrijke zaken zijn aanwezig

En dan de proef op de som: hoe zit het met onze voorwaarden aan een flexwerkplek? Elke werkplek aan de bartafel heeft een eigen stopcontactmogelijkheid (onder het tafelblad). We zitten netjes op anderhalve meter van elkaar. De locatie is toegankelijk voor rolstoelers. De wifi is voortreffelijk, Tessa kan in no-time foto’s uploaden, en de koffie is – hoe kan het anders als het bereid wordt door een opgeleide barista – supergoed. Geluidsoverlast? Is er niet. De enigszins drukke straat waaraan de locatie ligt (inclusief parkeergarage  naast de deur) hoor je nauwelijks.

Kosten? Gebruik van de flexplek is ‘gratis’. Nou ja, je moet er een consumptie voor kopen. Het aanbod van de kaart (qua eten) is niet groot (het is geen lunchroom natuurlijk), maar er zijn verschillende vers belegde broodjes, tosti’s, fruit of andere (gezonde) snacks te krijgen naast de heerlijke luxe koffies. Pluspunt: je mag er zelfs je eigen meegebrachte bammetjes nuttigen.

Ergonomisch is er nog werk aan de winkel

Is er dan wel een minpuntje? Ja dat wel. De werkplek is niet ergonomisch verantwoord. Een hoge barkruk of fauteuil zit prima voor een dag(deel), maar is niet geschikt voor langetermijn/dagelijks gebruik. Maar ben je in de buurt van Woerden op zoek naar een flexlocatie: Banenbranderij is wat ons betreft een topplek.

Logo FlexTukkers
  • Wi-Fi *****
  • Koffie *****
  • Stopcontacten *****
  • Geluid(soverlast) ***
  • Kosten *****

Banenbranderij, Meulmansweg 85, 3441 RT Woerden

Open: ma t/m vrij 8.30 – 17.30 uur.

Liever een andere flexwerkplek? Kijk dan of er 1 in onze reviewlijst staat die beter bij jou/jouw gewenste locatie past. Heb je een tip voor toffe flexwerkplek, laat het ons dan weten via mail[at]flextukkers.nl.