De FlexTukkers helpen dit jaar bepalen welke locatie de titel ‘Beste Flexplek van Nederland’ krijgt! De komende maanden bezoeken we meerdere flexwerklocaties en gaan we ze – net als je op onze blog al van ons gewend bent – reviewen samen met de andere juryleden.

Naast ons (Tessa en Wendy) zitten ook Anke Horstman van Techgirl, journaliste Ingelise de Vries en Paul Snijder, winnaar Beste Talent Social Awards en creative director bij Bram Krikke, in de jury. Ofwel het zijn allemaal professionals die zelf ook mobiel en flexibel werken. Begin september is de feestelijke ontknoping. Hierover later natuurlijk meer.

Inzenden van flexplekken

Er zijn al veel aanmeldingen, maar inzenden kan nog steeds. Online vul je dan een korte vragenlijst in. Werkplekken kunnen onderweg zijn, op kantoor of thuis.

Er zijn veel voordelen aan flexwerken en het gebeurt in Nederland al jarenlang. Dat bleek ook al tijdens de inzendingen en resultaten van de Nationale Flexplek Test in 2015 en 2017. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld Tribes in Eindhoven, Boven de Balie in Amsterdam, LAB55 in Apeldoorn, Volkshotel in Amsterdam en Bagels & Beans in Haarlem.

Over de Nationale Flexplek Test

2020 laat werkend Nederland door COVID-19 gedwongen thuiswerken. Werkend Nederland moest de thuiswerkplekken wel op orde krijgen en wat blijkt? We zoeken massaal naar manieren om de thuiswerkplek nog aangenamer en inspirerender te maken. Daarom nemen we de thuiswerkplek ook onder de loep. En dan hebben we het niet alleen over solide apparaten met goede verbinding en sterke of smakelijke koffie.

Als juryleden gaan we aan de hand van een lijst – deels rationeel – te meten voorwaarden, bepalen wat uiteindelijk de beste flexplek van Nederland is.  Bereikbaarheid, facilitaire ondersteuning en vergaderruimtes kijken we dan ook naar, net als belangrijke zaken als een gezonde werkhouding, ontspannen werkhoekje of een creatieve en inspirerende werkruimte die je werkdag opvrolijken of je motivatie een boost geven.

De Nationale Flexplek test is een initiatief van ASUS en wordt onder meer mogelijk gemaakt door Bright Pensioen en Clipboard-Publishers. Het project wil professionals die niet aan een locatie gebonden zijn om hun werk uit te voeren, inzicht geven in effectief, efficiënt en prettig werken. Meer via www.flexplektest.nl.