Tot maart van dit jaar konden flexwerkers kostenloos gebruik maken van de flexwerkplekken op de derde etage van de Rabohouse in Oldenzaal. Maar mede door de coronacrisis heeft eigenaar Rabobank Twente Oost besloten om de flexwerklocatie na de coronacrisis niet meer te openen.

Dat meldt Rabobank op de Facebook-pagina van Check-in Oldenzaal. In het pand werken Rabobank-medewerkers en vanwege een reorganisatie in 2017 kwam er plek vrij in het Rabohouse in Oldenzaal. Deze ruimte werd gevuld met startende ondernemers, flexwerkers en zzp’ers door de opening van Check-in. Vanwege de coronacrisis werken medewerkers van de bank al sinds maart thuis en is de locatie gesloten.

Uitleg van de Rabobank

“De coronacrisis heeft digitalisering een enorme boost gegeven en ervoor gezorgd dat Rabobank-medewerkers hebben ervaren dat vanuit huis werken veel voordelen biedt. Flexibel werken met een combinatie van enkele dagen op kantoor en een aantal dagen vanuit huis zal na de crisis dan ook de standaard zijn. Door het eigen flexibele gebruik wordt de facilitaire ondersteuning in het pand anders ingericht en deels op afstand georganiseerd. Hierdoor zien we straks, als we weer terugkeren naar het Rabohouse, geen mogelijkheid meer om de dagelijkse noodzakelijke ondersteuning van Check-In te facilitairen”, is op de website te lezen.  

Ben je op zoek naar een flexwerkplek in Twente? Kijk dan even op onze reviewlijst voor een lijst met veel flexwerkplekken in de omgeving. In het artikel ‘Flexwerken, waar kan het wel?’ houden we bij welke flexwerklocaties wel geopend zijn tijdens de coronacrisis.