Het is eens wat anders: flexwerken in een hotel. Sinds de start van de coronacrisis zijn veel ondernemers creatief met ondernemen. En ook als flexwerker profiteer je hiervan, want een aantal hotels bieden speciale flexwerkarrangementen of bieden het gebruik van hotelkamer als tijdelijk kantoor aan. Klinkt interessant? Lees dan verder, want wij maakten een lijstje met aanbieders voor je.

Heb je altijd al eens een luxe werkplek willen hebben? (Geef toe, we zijn er eigenlijk na maanden van thuiswerken allemaal aan toe toch!?) Of misschien is een powernap tussendoor wel goed voor jouw productiviteit? Onderstaande partijen bieden allemaal hotels aan op hun website of app waar je een hotelkamer als flexwerkplek kan boeken. Tof toch?

Getadayroom

Zo biedt Getadayroom al langer dan de coronacrisis een hotelkamer voor een dag in tientallen steden in Nederland en daarbuiten aan. Prijzen variëren, maar voor een dagkamer in Van der Valk betaal je bijvoorbeeld minimaal 69 euro.

Voordethuiswerkers

Voordethuiswerkers heeft dit gat in de markt wat recenter ontdekt, maar handelt volgens hetzelfde principe. Een kamer in Van der Valk Almelo kost je bijvoorbeeld 47 euro. Let bij het reserveren wel op de tijden van beschikbaarheid van je flexwerkplek. Ook dit varieert nogal per hotel.

hotel to office

Vind jouw werkplek bij een hotel in jouw buurt. Dat is de slogan van hotel to office. Wederom zelfde principe als bovenstaande aanbieders, maar hebben minder bij ketens aangesloten hotels in hun aanbod. Prijzen variëren van enkele tientjes per dag tot soms wel 150 euro.

MEOW

My Extraordinary Workspace (MEOW) is een app (zowel Apple als Android) waar je naast hotelkamers ook een plekje in de lobby van een vier- of vijfsterrenhotel kan boeken. Prijs begint bij vijftien euro.

Misschien handig om eens te overdenken voor je boekt: deze aanbieders krijgen meestal een percentage van het bedrag waarvoor jij je flexwerkplek boekt. Wellicht dat je ook gewoon zelf een lokaal hotel kan benaderen om een werkplek te reserveren, zodat zij – die elke cent in deze coronacrisis nodig hebben – het complete bedrag krijgen. Ondernemers moeten elkaar natuurlijk ondersteunen…

Hotel niet wat voor jou? Misschien wil je liever flexwerken in een vakantiehuisje? Of toch op een ‘reguliere’ flexlocatie? Hoe dan ook veel werkplezier gewenst!