Met een alter ego als The Salad Junkie val je wel op in het foodblogger landschap en dat is wat Roxanne van Norde (24) wilde bereiken met haar gelijk genaamde blog waar ze inmiddels meer dan alleen restaurants bespreekt. In het dagelijks leven is ze freelance tekstschrijver en journalist onder de bedrijfsnaam Content by Roxanne en vind je haar regelmatig in de stad, want thuiswerken doet ze het liefst zo min mogelijk. “Verandering van werkplek levert veel inspiratie op, althans voor mij.”

Vertel eens Roxanne, hoe past The Salad Junkie in jouw werk/dagelijks leven?

“De blog staat los van mijn bedrijf. Het is een hobbyproject, maar bij bepaalde opdrachtgevers kan het wel als een soort portfolio werken. Twee jaar geleden kwamen veel mensen naar me toe met de vraag ‘Heb jij nog tips voor [stadsnaam] waar ik lekker kan eten?’. Schijnbaar was ik hun to-go-to persoon hiervoor en toen bedacht ik dat ik hier wel iets mee kon doen. Ik was vroeger goed in salades maken, vandaar de naam. Websites bouwen kan ik niet, maar gelukkig is een goede vriend van mij dat wel. En zo is mijn blog geboren. Ik begon met veel recepten, maar dat heb ik losgelaten. Ik vind het leuker om restaurants te bezoeken en te reviewen. Daarnaast schrijf ik over reizen en geef ik meer informatie over mij in een behind-the-scenes maandoverzicht, want ik kwam erachter dat mijn about me-pagina het meest gelezen werd. Dat snap ik wel, want je wilt ook gewoon weten wie er achter de blog zit; met alleen leuke tips kom je er niet meer. En het gaat best goed: ik ga richting de 7.000 unieke bezoekers per maand. Hoe ik dat voor elkaar krijg? Tja, dat is mijn geheim. Haha, nee hoor. Je mag het best weten: goede Pinterest marketing.”

Roxanne van Norde (Tessa Wiegerinck) Stoet 1

Hoe ben je ondernemer geworden?

“Vroeger was al wel duidelijk dat ik wat met tekst wilde doen. Zo zat ik graag een opstel te schrijven in het speelkwartier van de basisschool. Zo leuk vond ik schrijven, haha. Tijdens mijn afstuderen aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie kwam ik als freelancer bij Tubantia terecht. Tot die tijd had ik helemaal niet nagedacht over het journalisten vak. Schrijven voor Vogue was voor mij tot die tijd de heilige graal. Maar ik merk dat mensen die je voor dat soort uitgaven interviewt zijn minder uitgesproken en vaker media getraind en dat vond ik steeds minder interessant. Portretverhalen van doorsnee menen, dat is waar ik energie van krijg. Zij hebben echt de allerleukste verhalen te vertellen. En als freelance ondernemer kan ik dat het beste doen voor verschillende uitgaven tegelijk. Ik bepaal zelf of ik een opdracht aanneem of aandraag, ofwel of het verhaal mij interessant lijkt.”

Hoe werk jij het liefst?

“Flexwerken bevalt me wel. Als ik niet thuis zit, dan zit ik graag bij Stoet, in Enschede. Als ik te lang thuiszit, komt dat mijn inspiratie niet ten goede. Een nieuwe omgeving werkt voor mij. Hoe ik dat doe? Ik spreek regelmatig af in de stad met vrienden. En omdat ze door het hele land verspreid wonen, spreken we steeds ergens anders af; vaak voor een lunch of borrel. Ik blijf daarna vaak nog even hangen en ga daar aan het werk. Zo heb ik op een leuke nieuwe plek werk voor mijn klanten gedaan en heb ik meteen een nieuwe hotspot voor mijn blog gevonden. Een paar dagen in de week collega’s om me heen is wel zo prettig, dus daarom is het fijn dat ik diensten kan draaien bij de krant. Daarnaast moet een plek goede wifi hebben, een lichte ruimte zijn en niet te duur. Als ze havermelkcappuchino’s hebben is dat een pluspunt, maar anders drink ik graag muntthee.“

Roxanne van Norde (Tessa Wiegerinck) 3

Wat wil je nog heel graag bereiken?

“Eerst was mijn doel om mijn naam in de krant te krijgen, op de auteurs plek bedoel ik. Dat is inmiddels gelukt. Nu wil ik heel graag met een verhaal de voorpagina halen en een verhaal in de gehele oplage hebben, ofwel in alle edities. Dat is mijn doel bij de krant. Wat mijn blog betreft: het zou natuurlijk leuk zijn als ik 10.000 unieke bezoekers per maand heb. Betaalde klussen gaan natuurlijk altijd voor, maar ik kan nog veel uit mijn blog halen: er liggen veel verhalen en hotspots op de plank. Verder vind ik het heel lastig om deze vraag te beantwoorden: ik vind zoveel dingen leuk om te doen! Ik denk dat de toekomst nog wel nieuwe doelen brengt, maar dat zie ik wel als het op mijn pad komt.”