Waar kan ik mijn “mama” gillende kleuter vermijden terwijl ik bel met klanten of telefonische interviews afneem? Thuis in elk geval niet. Niks mis met kids (ben gek op die van mij), maar ik heb liever geen snikkend kind onder mijn bureau (of onverwacht op de achtergrond) terwijl ik probeer te werken. Het is misschien wel de belangrijkste reden dat IK het liefst niet thuis werk.

Thuis ben ik ook echt thuis en voor mijn gezin. Dat, en natuurlijk het feit dat ik me op een flexplek ook echt alleen op mijn werk kan concentreren in plaats van de torenhoge was, het geluid van een draaiende vaatwasser/wasmachine of bladblazer van de buurman (no offense buurman!) Misschien zegt het ook wel iets over mijn concentratiepotentieel, maar dat is een andere discussie voor een ander moment/blog/whenever.

Blije flexwerker

Ik neem het liefst mijn laptop onder de arm, neem mijn fijne zelf bekliederde koffiemok met tekst “Shut up I’m writing” en eigen dopper (#nospon) in de tas, telefoon aan mijn oor mee naar een flexplek. Zolang daar een stopcontact, redelijke wifi en enigszins lekkere koffie of thee te krijgen is en ik niet veel extra kosten maak, ben ik happy. (Vandaar ook deze beoordelingscriteria in onze reviews.)

Bijkomend extra voordeel: ik zit regelmatig in gesprek met inspirerende collega-FlexTukkers. Nieuwe connecties! Mede-ondernemers die interessante dingen doen waar ik wat van op steek, maar ook waar ik wellicht nog opdrachten aan kan slijten. Je bent ondernemer of niet hè?!

Voor een ander hoeft het niet hetzelfde te zijn. No judgement here! Voor hen is thuis werken een verademing en vinden ze JUIST daar de focus en concentratie. Ge-wel-dig. Voor hen dan, want mij vind je voorlopig nog op flexlocaties in Twente. Niet alleen om ze in kaart te brengen en te reviewen voor FlexTukkers, maar ook gewoon: omdat het voor mij werkt.

Werkze lekker!

Heb jij een tip voor een fijne flexwerkplek? Laat het ons weten via info@flextukkers.nl. Hoe werk jij het liefst?