Ga ik de uitdaging weer aan? Maar hoe combineer ik dit dan met mijn vaste baan en gezin? Ervaring in het verleden heeft me geleerd: er komt een boel regelwerk bij kijken, ook after-office-hours zeg maar. Wil ik dat wel?

Je weet inmiddels het antwoord, want anders zat ik hier niet op FlexTukkers.nl te schrijven. Maar bovenstaande vragen bleven maar door mijn hoofd gaan. Ik was al eens zelfstandig ondernemer/freelance journalist, maar in 2012 koos ik voor vastigheid. Een baan waaraan ik begon vanuit de wens om collega’s/sparringspartners te hebben en mezelf ook door te ontwikkelen als professional. En groeien dat deed ik: ik schopte het tot hoofdredacteur en mentor inmiddels meerdere (voormalig) studentredacteuren.

Zzp’ers zoeken elkaar vaker op. Om elkaar te coachen en inspireren, maar ook om gezelschap te hebben tijdens het werken …

Het freelance leven is tegenwoordig (sorry dat ik klink als een oude trut)  een stuk socialer. Daarmee bedoel ik: zzp’ers zoeken elkaar vaker op. Om elkaar te coachen en inspireren, maar ook om gezelschap te hebben tijdens het werken. En dat viel mij ook op.

Nu is het echt niet alleen de gezelligheid van andere zzp’ers die lonkt. Ik werk nog steeds met plezier aan mijn producten op de hogeschool en heb daar geweldige creatieve en gezellige collega’s waarmee en waardoor ik groei in kennis en kunde. Maar de vrijheid van flexwerken en nog meer zelf mijn opdrachten en richting kiezen en andere mensen buiten het onderwijs te inspireren trok.

En daarom schreef ik in het tweede kwartaal van twintignegentien me opnieuw in bij de KvK. Spannend is het nog steeds, want waar ben ik aan begonnen? Ik weet echter ook dat het aan me zou blijven knagen als ik deze keuze niet had gemaakt. Mijn hoofd barst van de ideeën en daar maak ik nu werk van. Voor mezelf, maar ook voor andere bedrijven en organisaties kan ik veel betekenen. Dat kan nu tijdens mijn freelancedagen. Voor nu is het nog parttime, maar wie weet wat de toekomst brengt. Het voelt fantastisch om alles te combineren: ik blijf ontwikkelen als persoon, professional en FlexTukker.

Had jij dezelfde struggles om te starten? Welke keuzes heb jij gemaakt voor jezelf en je bedrijf? Laat het me weten via mail@flextukkers.nl. Of schuif binnenkort met je laptop bij collega-FlexTukker Tessa en mij aan tafel?! Gewoon om een dag(deel) gezellig samen te werken of misschien kunnen we als professionals iets voor elkaar betekenen…

Hi! Ik ben Wendy van Til. Naast mijn vaste baan als chief storytelling bij Saxion ben ik zelfstandig ondernemer. Ik maak journalistieke en commerciële producties in tekst en foto. Daarnaast blog ik voor diverse platformen waaronder natuurlijk FlexTukkers.nl. Woorden die mij het best omschrijven: creatieve brainstormer, content met mores en een passie voor media en Twente. Ik ben gek op mijn man en kleine monster thuis, verhalen, avonturen, natuur en mooie fotografie.