We rijden in Europa, geen idee waar maar het is een land met goed wegdek. Iedereen is in rust, we doen allemaal ons eigen ding maar toch zijn we samen. 

Terwijl ik foto’s aan het bewerken ben wordt er een kaarsje naast me neergezet.

“Can I put this sticker on your laptop?”

Handig dat ik nu direct weet welke laptop de mijne is. Ons ‘kantoor’ ligt vol laptops, harde schijven, adapters, accu’s en opladers. Rob, de videoman zit naast me met gesloten ogen muziek te luisteren terwijl zijn materiaal inlaadt. Voorin wordt een film gekeken. Een aantal mensen slapen. Als tourfotograaf ben ik mee met de Rise of the Underground tour van Life of Agony, BillyBio en All Hail The Yeti. Met die laatste twee zit ik in een tourbus.

Ik realiseer me dat dit echt het ultieme flexwerken is.

Er heerst rust. Iedereen is zo op het gemak met elkaar dat het lijkt alsof we elkaar jaren kennen. We zijn een familie van creatieve mensen met de gekste ideeën. Niets is té gek en voor elk plan zijn mensen te vinden die willen helpen. 

Ik realiseer me dat dit echt het ultieme flexwerken is. Bijna elke dag in een andere stad in Europa. Een ritme waardoor je geen idee hebt welke dag van de week het is. Soms niet eens in welke stad je bent. Elke avond live de muziek die ik thuis op repeat heb staan. Een nightliner als thuis van een groep van veertien mensen die in no time superhecht is geworden. 

Er is weinig wat daar tegenop kan. Maar als ik bedenk wat het nou allemaal is dat dit zo bijzonder maakt dan zijn er genoeg dingen te vinden die ik thuis ook kan doen.

Het wisselen van omgeving, een ‘FlexTukker’s familie’ vormen en samenwerken aan dingen waar je allemaal enthousiast van wordt. Dus hup, we gaan op tour in Twente.

Als de oranje stickers op mijn laptop in je oog springen weet je dat je me gevonden hebt.

Hoi! Ik ben Tessa Wiegerinck en ik observeer. Uren kan ik me vermaken met het kijken en analyseren van menselijke interacties, als fotograaf leg ik dat vast. Het liefst in combinatie van portret en documentaire fotoseries. Eigen baas zijn is dat ik zelf bepaal met wie ik werk en welk werk ik doe. Dus ik ben blij dat Wendy en ik elkaar gevonden hebben en we nu de Flextukkers zijn. Nieuwe mensen leren kennen, goede flexwerkplekken vinden en coole verhalen voor de zelfstandigen in Twente maken. Meer weten of contact opnemen? Mail ons vooral op mail[@]flextukkers.nl.