Ik schreef al eerder over het morele dilemma: ga je wel of niet flexwerken als thuiswerken het devies is. En eerlijk is eerlijk, ik worstel er nog steeds mee. En een aantal van jullie ook, want jullie vragen me regelmatig: is het wel ok als ik ga flexwerken?

Ik schreef ook dat ik verwachtte toch wel twee dagen per week buitenshuis te willen werken om focusmomenten te hebben, want thuiswerken met twee kleine kinderen thuis werkt niet voor mij. Achteraf viel dat mee, want thuiswerken heeft ook voordelen. Je kan even de fles geven tussen taken of toch dat extra wasje draaien, samen lunchen met je partner en nu de kleuter naar school is zijn er toch in de ochtenduurtjes wel wat focus te vinden.

Promoten van flexwerken tijdens een pandemie?

Maar de nog steeds aanwezige pandemie, inclusief thuiswerken-devies is wel de reden dat Tessa en ik hebben besloten FlexTukkers even op een laag pitje te zetten. Of we nu buitenshuis werkten of in ons eigen huis, we vonden het niet ethisch verantwoord om er veel over te delen op onze sociale media. Dat voelde toch als het promoten van flexwerken, terwijl “thuiswerken het devies is”.

Natuurlijk kriebelt het, wij willen graag weer mooie flexwerkplekken ontdekken, reviewen en inspiratie en netwerk buitenshuis opdoen. En er liggen enorme groeikansen voor FlexTukkers, juist nu iedereen zoekt naar een veilige werkplek buitenshuis. Snijden we onszelf in de vingers, omdat we kansen laten liggen? Misschien wel. Vinden we daar wat van? Jazeker. Het voelt niet goed om te publiceren en posten, ondanks dat locaties echt alles conform veiligheidsregels aanbieden.

Stiekem flexwerken

Daar tegenovergesteld: ik werk af en toe op een flexwerklocatie. Het voelt bijna stiekem omdat ik er niets over meld op sociale media. Overtreed ik nu mijn eigen regels? Staat mijn morele kompas wel goed afgesteld? Deze vragen komen wel eens in mijn gedachten. Voor nu voelt het goed op deze manier. Wie weet denk ik er morgen wel weer anders over.

Ik ben benieuwd hoe anderen hier over denken. Deel je het met ons in een reactie?