Het zijn bijzondere tijden. Dat lezen en horen we steeds opnieuw, maar hoe zit het met flexwerken in coronatijd? Thuiswerken of flexwerken? Ook in dit geval vind ik het een bijzondere situatie: thuiswerken is het devies, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. Dus gaan we dan toch af en toe naar een coronaproof flexwerkplek?

Ik worstel al maanden met dit vraagstuk: thuiswerken of flexwerken? Thuiswerken, zoals ik al eerder schreef, is voor mij niet de meest ideale optie. En dat bleek ook de afgelopen coronamaanden: in de maanden dat mijn dochter ook thuis vertoefde, was het worstelen om alles gedaan te krijgen gedurende een normale werkdag. Met regelmaat paste ik mijn werktijden aan naar de hele vroege ochtenduurtjes om zo al een boel gedaan te krijgen voor het ontbijt.

Toch buitenshuis werken

Ook ging ik, toen de maatregelen versoepelden na de eerste golf en flexlocaties coronaproof (flex)werkplekken aanboden, weer buitenshuis, bij flexlocaties werken (mijn werkgever en opdrachtgevers hielden allen het kantoor gesloten). Een verademing: ik had reguliere werktijden en raakte weer geïnspireerd door de andere werkomgeving en collega-flexwerkers.

Prima toch? De flexlocaties zijn open voor business en houden zich aan de maatregelen. Maar toch knaagt er dan iets bij mij, want “thuiswerken is het devies.” Mijn werkgever en opdrachtgevers mogen hun kantoren niet openen van de regering, maar flexlocaties mogen wel open zijn? Voelt dus een beetje raar om daar dan te zitten.

Thuiswerken of flexwerken: hoe nu verder?

We zitten nu in de tweede coronagolf en een oplossing voor dit dilemma heb ik niet. Hoe ik dit na mijn zwangerschapsverlof weer ga oppakken als ik fulltime aan het werk mag voor mijn werkgever en eigen onderneming? Ik denk dat ik toch minstens twee dagen in de week buitenshuis ga werken. Focusdagen, zodat ik wat gedaan kan krijgen. En die andere dagen in huis op de thuiswerkplek op zolder naast een overuren draaiende wasmachine… Ik heb voor Kerst een luxe koptelefoon op mijn verlanglijstje staan.

Als iemand thuiswerktips heeft, laat het me weten! Hoe denk jij over buitenshuis werken in coronatijd? En hoe heb jij je werksituatie voor jezelf ingericht?  Laat het me weten in een reactie onder deze post!

Hi! Ik ben Wendy van Til. Naast mijn baan als contentstrateeg en storyteller bij Saxion ben ik zelfstandig ondernemer. Ik maak onder meer journalistieke en commerciële producties in tekst en foto. Daarnaast blog ik voor diverse platformen waaronder natuurlijk FlexTukkers.nl. Woorden die mij het best omschrijven: creatieve brainstormer, content met mores en een passie voor media en Twente. Ik ben gek op mijn man en kleine monsters thuis, verhalen, avonturen, natuur en mooie fotografie.