De koffie heb ik nog niet weten te bereiken maar hij loopt al achter me aan. Sommige dagen doe ik een poging het te negeren. Maar ik weet het, negeren heeft geen zin. 
Vriendelijk blijven en keer extra diep ademhalen. Een klein beetje geven om er zo snel mogelijk vanaf te zijn. 
En koffie te regelen. 
Na een paar slokken ben ik ‘m weer vergeten. 

Goed ben ik in negeren. En in het observeren van zij die denken dat ik ze niet zie.
Ondertussen heb ik al twee uur kunnen werken. Maar in mijn ooghoeken zie ik dat ‘ie naar me kijkt. Ik weet wat er gaat komen. Maar ik negeer.

En hij weet dat ondertussen. Dus ik kan nog even doorwerken. Rustig naar de wc lopen. Én zelfs daarna wat te drinken pakken.
Een oogopslag krijg ik.
Meer niet. Mooi.

Maar niet lang daarna zie ik de eerste langswandelende beweging. Beetje cool doen. Hij maakt zich wat groter. Bedachtzaam maar nonchalant. 

Ik weet wat er komen gaat. Nog even en hij komt nog dichterbij.
Strekt zich een keer. Zorgt dat z’n haar goed zit. Om vervolgens naast mijn laptop op tafel te gaan zitten. Hij zegt niets. Maar kijkt me wel aan.
Was dat een knipoog?

Hij is knap. Best stoer ook. En ik blijf fotograaf dus ik wil’m portretteren.
Had ik al gezegd dat ‘ie knap is? Knuffelbaar?

Mag ik jullie voorstellen. Der Heinz. Mijn altijd hongerige thuiswerkcollega. 

Heinz - Thuiswerk collega en kat van Tessa. Heinz zit voor een roze achtergrondscherm en kijkt alsof hij er genoeg van heeft.
  • dit gedrag is alleen schattig, sexy, stoer bij katten (of honden of ratten). Als je je enigszins herkende in bovenstaande is mijn advies dit voortaan te laten. Oefentijd genoeg voor we de kantoren weer in mogen. 

Foto Tessa door Wendy Kloezeman. Foto der Heinz door Tessa Wiegerinck

Hoi! Ik ben Tessa Wiegerinck en ik observeer. Uren kan ik me vermaken met het kijken en analyseren van menselijke interacties, als fotograaf leg ik dat vast. Het liefst in combinatie van portret en documentaire fotoseries. Eigen baas zijn is dat ik zelf bepaal met wie ik werk en welk werk ik doe. Dus ik ben blij dat Wendy en ik elkaar gevonden hebben en we nu de FlexTukkers zijn. Nieuwe mensen leren kennen, goede flexwerkplekken vinden en coole verhalen voor de zelfstandigen in Twente maken. Meer weten of contact opnemen? Mail ons vooral op mail[@]flextukkers.nl.