Ik voel een beetje opwinding als ik binnenkom. Waar zal ze zitten? Zie ik haar al? Mijn ogen gaan alle kanten op. Terwijl ik een rondje draai bedenk ik me dat er ook andere mensen zijn.

Zo’n vertrouwd gevoel, terwijl we toch al lang niet meer als FlexTukkers op pad geweest zijn. Aan mijn vingers en handen die zo onopvallend mogelijk ritmes maken merk ik hoe excited ik ben om hier te zijn. Om weer FlexTukker in uitvoering te zijn.

In mijn hoofd flitsen beelden van een warme zomerdag in 2019. Door de stoffige zon komt één van m’n collega’s me tegemoet en als ie me ziet doet ie mee met mijn ritmes. In deze omgeving horen de beweeglijkheid en ritmes erbij dus ik doe geen poging ze in toom te houden. Ineens heb ik een verklaring voor de twee blauwe plekken die net boven mijn polsen zitten.

En nu, op een vroege grijze ochtend, zware tas nog op mijn bezwete rug, voel ik het ineens weer. Een nieuwsgierigheid die ik nauwelijks kan bedwingen. Prettige wiebeligheid die een uiting vindt in een soort vreugdesprongetjes van mijn handen en vingers. 

Alles tegelijkertijd wil ik graag: ontdekken wie deze mensen zijn, rondlopen, dingen bekijken, fotograferen, op het skateboard, praten met Wendy. Maar wat ik vooral wil is achter mijn laptop kruipen en saai werk doen. Het gaat vandaag lukken. Ik weet het.

‘Werk thuis indien mogelijk’ is wat ik nog steeds serieus neem. Maar na de lange saaie tijd voelde het alsof ik niet meer kon. Werken.

Ik voel een beetje opwinding. Werken. Met waterige ogen dit keer. Maar werken. Ik kan het nog.
En realiseer me. Als ik nu een paar dagen ga FlexTukkeren dan heb ik snel genoeg blauwe plekken boven mijn polsen.

Hoi! Ik ben Tessa Wiegerinck en ik observeer. Uren kan ik me vermaken met het kijken en analyseren van menselijke interacties, als fotograaf leg ik dat vast. Het liefst in combinatie van portret en documentaire fotoseries. Eigen baas zijn is dat ik zelf bepaal met wie ik werk en welk werk ik doe. Dus ik ben blij dat Wendy en ik elkaar gevonden hebben en we nu de Flextukkers zijn. Nieuwe mensen leren kennen, goede flexwerkplekken vinden en coole verhalen voor de zelfstandigen in Twente maken. Meer weten of contact opnemen? Mail ons vooral op mail[@]flextukkers.nl.