COLUMN – Er zitten twee mensen tegenover je te werken en ze houden geen anderhalve meter afstand van elkaar. Samen in een videocall met iemand op afstand, maar zelf afstand houden? Ho maar. Zeg je er wat van? Of is het hun eigen verantwoordelijkheid? Meer over dit soort vraagstukken in de anderhalve meter (flex)werkomgeving.

Niet iedereen houdt zich aan de coronamaatregelen. Je ziet het in de supermarkt, op straat, maar ook op de flexplek. Eerlijk is eerlijk: thuiswerken is het devies van de overheid en buitenshuis werken wordt alleen geadviseerd als het echt niet anders kan. Maar we ‘normaliseren’ ook al in de horeca, dus (binnenkort) ook op de (flex)werkplek?

Handen schudden is uit den boze. Voor sommigen zelfs een opluchting dat dit niet meer hoeft. Videomeetings zijn het nieuwe vergaderen. Maar in het dagelijkse contact op de werk/kantoorvloer kom je elkaar snel tegen. Bij de koffieautomaat (ik zie lange anderhalve meter rijen voor de pantry of bij koffiezaakjes), bij de printer. We hebben het over het creëren van een nieuwe normaal, maar wordt deze ook hier snel vergeten (kijk maar naar de supermarkten)?

Wat zou jij doen?

Ik schets nog even een andere situatie: je zit op een gedeeld kantoor. Netjes op anderhalve meter afstand van elkaar, verse lucht wordt aangevoerd. Maar dan niest de collega en gaat gewoon verder met werken. Is hij/zij verkouden? Dan had hij/zij thuis moeten blijven toch? Of is het hooikoorts? Heb je het erover met je collega? Wat doe je wel en wat doe je niet?

Ik heb geen antwoord op bovenstaande vragen. Maar deze vragen gaan wel door mijn hoofd. Ook nu al, vooruitlopend op de anderhalve meter samenleving. Hoe ziet straks de nieuwe (flex)werkvloer eruit?

Eerder schreven we al over welke flexwerklocaties in Twente wel en niet geopend zijn om te werken tijdens de coronamaatregelen.

Hi! Ik ben Wendy van Til. Naast mijn vaste baan als contentstrateeg en storyteller bij Saxion ben ik zelfstandig ondernemer. Ik maak onder meer journalistieke en commerciële producties in tekst en foto. Daarnaast blog ik voor diverse platformen waaronder natuurlijk FlexTukkers.nl. Woorden die mij het best omschrijven: creatieve brainstormer, content met mores en een passie voor media en Twente. Ik ben gek op mijn man en kleine monster thuis, verhalen, avonturen, natuur en mooie fotografie.